01 Ιανουαρίου 2018

Καμένα Βούρλα: Μα κανείς στην Εκκλησία;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δυστυχώς η καινούρια χρονιά επεφύλασσε μία δυσάρεστη έκπληξη την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και καθόλου τιμητική για την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό μας έλαμψε δια της απουσίας της σύσσωμη η ηγεσία του δήμου μας. Δεν παρέστη κανείς εκπρόσωπος του Δήμου Μώλου – Αγίου Κων/νου (δήμαρχος , σύμβουλοι, του τοπικού κλπ).

Οι παριστάμενοι αισθανθήκαμε οργή και απαξίωση στο πρόσωπό μας και κυρίως στην πόλη μας. Τα σχόλια δικά σας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αμαλία Τριανταφύλλου- Πλατανιά
Συνταξιούχος Δικηγόρος
Κάτοικος Καμένων Βούρλων

lamiareport.gr

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόντες όχι μόνο από την εκκλησία... αλλά γενικά από την τοπική μας αυτοδιοίκηση!!!!
Να δω πότε θα ψηφίσουμε με "μυαλό".
Καλή Χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Den exoun moutra!!!

Ανώνυμος είπε...

Πληρωμένο άρθρο από τον κοντό εργολάβο του μώλου...ουστ πας να κατηγορήσεις την δημοτικη αρχή..είσαι μέγας προβοκάτορας..εγώ έμαθα ότι όλοι ήσαν εδώ..κ ο δήμαρχος αναφέρει ότι του βάζεις εμπόδια κ τον κατηγορείς συνέχεια. Πρέπει να παραιτηθείς από την ομάδα η να σε διαγράψει άμεσα..γκεγκε

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝΕ ΣΤΑ "ΕΠΙΣΗΜΑ" ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΣ...ΩΣ ΤΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ??????

Ανώνυμος είπε...

Os lamogia 12.00!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια απο ποιους εχετε απαιτησεις ?? Να ξερουμε και τι ζηταμε , εκτος αν το αρθρο ειναι χιουμοριστικο

Ανώνυμος είπε...

Οντως 5.14 εδώ ο δήμαρχος δεν πατάει στο δημαρχείο στην εκκλησία θα πάει?

Ανώνυμος είπε...

Ενας Αυτοδιοικητικός δεν οφειλει να παρευρισκεται με το ζορι σε χωρο συναθροισης δημοτών εκτος ισως του Δημαρχειου.
Ενας πιστός που πηγαινει να σωσει την ψυχή του στην εκκλησια[δηλ για αυστηρώς ατομική του υποθεση] την σωζει λιγωτερο αν δεν βλεπει τον Αντιδήμαρχο ή τον προεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρισκόμενους;
Απο που προκυπτει η αγανακτηση, μήπως ειπαν κάτι που εθιξε τα ιερα και τα οσια καποιων;
Και αν ειχαμε Δημαρχο αλλου χριστιανικού δογματος ικανοτατο για τις υποθεσεις για τις οποιες ανελαβε το αξιωμα, παλι θα ειχαμε κριτηριο αγανακτησης την προσωπική μας γνωμη βασει του βαθμού θρησκοληψιας που μας διακατεχει;
Δηλ ο Μουσουλμάνος Δημαρχος του Λονδινου Σαντικ Καν,κρινεται με τετοια κριτηρια;
Σοβαρευτειτε,το υπαρξιακό ζητημα και η θρησκευτικότητα του πιστού που παρευρισκεται σε εναν ιερο χωρο δεν προσδιορίζεται με την ενδυμασία του αλλου ή με την μη προσελευση αλλου.

Ανώνυμος είπε...



Κε (ή Κα) ανώνυμε 8.46
Δεν καταλάβατε τιποτα απο το κείμενο καιείναι οιπρώτες μέρες του χρόνου. Δεν αναφέρομαι πουθενά για παρακολούθηση της θείας λειτουργίας αλλά για την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στην οποία παρίστανται οι αρχές του τόπου. Όπως κεντρικά Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός , αρχηγοί κομμάτων, στρατιωτικές κλπ αρχές και τοπικά Δήμαρχοι, βουλευτές κλπ. Καλόν είναι να διαβάζουμε προσεκτικά ένα κείμενο ,αν φυσικά έχουμε την ικανότητα μελέτης,για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος.
Αμαλία Τριανταφύλλου

Ανώνυμος είπε...

Kύριε 8.46 αν εσείς είστε ευχαριστημένος με την τωρινή δημοτική αρχή πάω πάσο έχουμε έναν δήμαρχο που πατάει για μισή ώρα με τον συνεργάτη του και που δηλώνει πόθεν έσχες 3900 ευρώ με αμάξι 3.000 κυβικά, αν αυτά σας ικανοποιούν...

Ορίστε και το πόθεν έσχες του δημάρχου...

http://www.hellenicparliament.gr//Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis2016#%CE%A3

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Επιθυμωντας να συμβαλλω και εγω στην ροη της συζητησης με αφορμη την αναρτηση της κ. Νομικού για την διαφορά μεταξύ ενος καθαρου θρησκευτικού τυπικου π.χ. θεια ευχαριστια,δεηση,κλπ με αυτη της Δοξολογίας πασης αιτιολογίας και την σημασια της.
Πιστευω και εγω οτι υπαρχει σημαντική διαφορά,ειδικά οταν προκειται για επετειους εθνικών εορτών.
Αρα εχουμε διαφοροποιηση απο το θρησκευτικό συναισθημα και τις υποχρεωσεις του,και περναμε σε αλλη αναλυση-κριτική, καθαρά πολιτική.
Ζητώ να μάθω ομως αν αντι της δοξολογίας ο δημαρχος εκανε μια εορτή για να τιμήσει την 1η του ετους στην Γαλήνη με μια συναυλια ενχορδων και μια μεστή ομιλία δινωντας την απαιτουμενη σημασία στην ελευση του νεου ετους,αλλα μην τηρώντας το εθιμο στο τυπικό των δοξαστικών υμνων ,θα ηταν εκτος των προσδοκιών ενος σκεπτομενου δημότη;


Ανώνυμος είπε...

Με το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργήσει ο βασικός ενορχηστρωτής, είναι κομμάτι δύσκολο να δείς συναυλία εγχόρδων και μεστές ομιλίες που λες...

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο κσράφλας είναι μέσα στην συναίνεση και τις καλοσύνες που θάβει τους πάντες παντού!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε(η) 11:52 η προσέγγισή σας περί του θρησκευτικού και πολιτικού λόγου παρουσίας στον ιερό ναό κατά τις εορταστικες δοξολογίες, των θεσμικών φορέων, έχω να παρατηρήσω τα κάτωθι: όσο και να θέλουν κέντρα να αλλοιώσουν την σύσταση του λαού μας, δεν θα το πετύχουν. Η δοξολογίες συμβαίνουν στον τόπο της λατρείας δηλ. τον ναό. Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου παρευρίσκεται στο τέμενος σε ανάλογες περιπτώσεις.Αυτό το περί γιορτούλας με συναυλία εγχόρδων είναι μια υπεραπλούστευση σημαντικών γεγονότων με σκοπό την ισοπέδωση κάθε αξίας αυτού του λαού.Τί να κάνουμε; Είμαστε χριστιανοί και τιμούμε κάθε σημαντικό γεγονός της ζωής μας στο χώρο που μας αντιπροσωπεύει.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι λοιπον ζηλώτρια χριστιανή 6.13 μμ 3\1\ υπεραπλουστευση μια καινοτομα πολιτικη ιδεα,ενω ο κιβωτιοσχημος ταφος που ετοιμαζεται πισω απο το ιερο του Αγιου Παντελεημονα στο κεντρο της Λουτρόπολης ειναι σημαντικό γεγονός για χριστιανους σαν και εσενα ,και τιμά το χωρο και σας αντιπροσωπευει ,.
Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισααιοι υποκριτες.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω, εσείς οι νεότευκτοι νεοτεριστές αποδομείτε κάθε αξία. Γιορτούλα αντι παρέλασης, γιορτούλα αντι δοξολογίας, γιορτούλα αντί πάντων. Αρκεί να αποσυντεθεί αυτό που μας ένωσε αιώνες.

Ανώνυμος είπε...

Για να αποσυντεθεί κάτι ουσιαστικό πρέπει να υπάρχει.
δε νομίζω στα ήθη του χριστιανισμού να εντάσσεται το διαρκές ΄΄θάψιμο΄΄ στα κυταρροκηφηνεία...
η με το ζόρι παρουσία στην εκκλησία και οι ΄΄αναγκαστικές΄΄ χαιρετούρες, δε θα συσφίξουν σίγουρα τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον σχολιαστη "7:07 μ.μ., Ιανουαρίου 03, 2018" που δεν είναι ουτε γραμματεύς ούτε φαρισαίος υποκριτής... να γνωρίζεις οτι στα χωριά παλιά τα νεκροταφεία ήταν στο κέντρο της πόλης και δη παραπλεύρως ή όπισθεν των ναών... για να υπενθυμίζεται οτι κάποια στιγμή όλοι εκεί θα καταλήξουν! Και συ και γω μαζί... Το να πάρω το νεκροταφείο και να το πάω στην άλλη άκρη του χωριού ή καλύτερα 10 χιλιόμετρα μακρυά λες και είναι χωματερή, φανερώνει την πλάνη μας οτι θα είμαστε ες αει "αθάνατοι" και εθελοτυφλούμε.
Άντε καλημέρα τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πέρα αγαπητοί συνδημότες δεν βλέπουμε απο τον δήμαρχο ούτε ενα μήνυμα ευχετήριο για τη νέα χρονιά ούτε αυτό δεν είναι άξιος να γράψει.

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχικός σχολιασμός της κ.Τριανταφυλλου-Πλατανιά για την 'τρανταχτή' απουσία των Δημοτικών αρχόντων απο την Δοξολογια της πρωτοχρονιάς ,παρεκλινε και κατεληξε θεματικά σε ενα απο τα χρονιζοντα προβλήματα της πολης που ειναι το Νεκροταφειο.
Εναι ενα πάγιο ζητούμενο που αφορα ολους μας,μια και ο σημερινός χωρος εγινε με την λογική του τότε χωριού,και με δελεασμα την τοτε προσφορα γης απο την οικογενεια Παπαδημητρίου.
Ο αναποφευκτος κορεσμός απο την αυξηση του πληθυσμού ,η εγκαταλειψη της διαχειρισης απο τον Δήμο ,η ελειψη σχεδιασμού ταφής η προσελκυση ετεροδημοτών για λογους μη χρεωσης, κλπ,δημιουργησαν το προβλημα.
Αυτό ομως δεν ειναι αιτιολογια να προετοιμαζεται επιδαπεδιος κιβωτιοσχημος ταφος στον χώρο της εκκλησιας {προφανώς για ιερωμενο}και εμεις να το βλεπουμε και να το προσπερνάμε , εδω πρεπει να εγκαλειται ο Δημαρχος ,και οχι γιατι δεν πηγε στη δοξολογία.
Για την ενημερωση η εκκλησια μας εγινε εις αντικατασταση της παλαιας, με αγώνες εναντια στην εταιρια των ξενοδοχειων που δεν παραχωρουσε τον χωρο,οταν δε ο Αρχιτεκτων ανελαβε τον σχεδιασμό προεκρινε την λευκοτητα του Ναου βασει της νησιωτικής κυκλαδικης Ναοδονομίας επηρεασμενος απο την γειτνιαση της θαλασσας.
Επιπλεον εθεσε ορο στήν εκκλησιαστική επιτροπή να μην γινει καμια εξωτερική κτηριακη παρεμβαση στο μέλλον για προφανεις λόγους.
Καποιοι επόμενοι ομως περι τα εκκλησιαστικά, κατασκευασαν αυθαιρετα χωρις αρχιτεκτονιή μελετη [λυωμενη] αιθουσα στην νοτια πλευρα για χρηση πνευματικου κεντρου, αλαζοντας την αρχική μορφη αφου κατεπνιξαν την νοτια κιονοστοιχια .
Συνεπώς οταν αναλυουμε ενα σημαντικό θεμα πρεπει και να να μπορουμε να το τεκμηριωσουμε αλλιως για ποια ουσια μιλάμε .

Ανώνυμος είπε...

Τα πόθεν έσχες των δημάρχων δείτε και του δικού μας που δηλώνει 3.042 απο το ιατρείο!

http://www.hellenicparliament.gr//Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis2016#%CE%A3

Ανώνυμος είπε...

File to ...... ,69 giati den tobalew;; , einai sejoyaliko

Ανώνυμος είπε...

7.36 Δεν εχεις καταλαβει οτι ο δημαρχος παει για Βουλευτης και δεν πληρωνεται στο Ιατρειο του. Οποιος χειριζεται στηθοσκοπιο τζαμπα , παιρνει και ψηφακια.

Ανώνυμος είπε...

10.08 O δήμαρχος μπορεί να λέει ότι παπάτζα θέλει όπως ότι πάει για βουλευτής...η ΝΔ το ξέρει? θα γελάμε για χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Εχει πλημμυρίσει στη παπατζα ολη τγ πιατσα!!! Δε παιζει να τον ψηφισει ουτε ενας δεξιος για βουλευτη!!!

Ανώνυμος είπε...

έμαθα οτι δεν θα πάνε ούτε αυριο στα Θεοφάνεια γιατί ειναι Καλικατζαροι.

Ανώνυμος είπε...

Ο τάφος που λέτε ότι κατασκευάζεται πίσω από την εκκλησία με ποιανού την άδεια γίνονται οι εργασίες? Ποιος τις χρηματοδοτεί? & εν τέλει για ποιον είναι το μνημείο?