30 Σεπτεμβρίου 2017

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική θα απασχολήσουν τις εργασίες του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής, που θα διεξαχθεί 6-8 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής με θέμα την «επικαιροποίηση της ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης» και σκοπό την εξαγωγή και αξιοποίηση νέων επιστημονικών πορισμάτων, σχετικά με τη θεραπευτική δράση των ιαματικών πηγών.

«Η καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής οφείλεται στην αποδεδειγμένη θεραπεία, αποκατάσταση, διατήρηση και πρόληψη της υγείας για πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση στις εξαιρετικές βιοκλιματολογικές συνθήκες που έχει η Ελλάδα» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής Δερματολογίας, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Προσθέτει ότι η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης, και τρίτον από την ίδρυση του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική με διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που αφορούν τη συμπληρωματική δράση της Ιαματικής Ιατρικής με άλλες επιστημονικά αποδεδειγμένες συμπληρωματικές θεραπείες ολιστικής διάστασης.

Οι παρουσιάσεις αναφέρονται στη θεραπευτική δράση των ιαματικών πηγών σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις.

iatropedia.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχει γινει λάθος επιλογή που γινεται εδω το πανελληνιο συνεδριο Ιαματικής ιατρικής,εδω δεν υπαρχει πλεον ιαματικος θερμαλισμό,μάλλον μνημοσυνο ερχονται να κανουν.

Ανώνυμος είπε...

καμιά πρόταση μπορείς να κάνεις για την αναβάθμιση του ιαματικού προϊόντος και κατά επέκταση του τουριστικού?? έστω και θεωρητική... από κριτική ξέρουν όλοι... π.χ. να ζητήσει επίσημα ο δήμος από το ταιπεδ τη παραχώρηση κατά χρήση-εκμετάλλευση του κονιαβίτη...

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχααχαχα μπα σε καλό σου, με έκανες και γέλασα πάλι.
ΑΥΤΟΣ ο δήμος να ζητήσει τον Κουνιαβίτη ??? να τον εκμεταλλευτεί ? χαχαχχαχα
Ζεις στα καμένα ? ή είσαι από αλλού φίλε ?

Ανώνυμος είπε...

εδώ ζω..πρόταση δεν κάνεις πάλι.. απλά κρίνεις!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΒΙΤΗ,ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Τα ιαματικά νερά είναι ο λόγος ύπαρξης και δημιουργίας των Καμένων Βουρλων.Στην πορεία του χρόνιοι αυτή η ταυτότητα χάθηκε (για διάφορους λόγους)Τώρα είναι στιγμή να ξαναπροσδιορισουμε τη ταυτότητα μας και την παρουσια μας στο χωρο.Ειναι κρίμα ο ιαματικός τουρισμός να είναι από τις πιο δυναμικές οικονομιες στην Ευρώπη και τα Καμένα να είναι απλός θεατης.Πρεπει να βρεθεί τρόπος και πολιτική βούληση βέβαια να ξεπεραστούν τα όποια νομικά προβλήματα και να πάρει ο δήμος μέρος των νερών για εκμεταλευση.Νομιζω ότι ο βασικός μοχλός που πρέπει να κινηθεί είναι οι ξενοδόχοι που είναι και η πρωτεύουσα τουριστική υποδομή για να κνηθει το όλο συστημα.Σε συδιασμο βέβαια με τις υπηρεσίες του δήμου για την κάλυψη νομικών προβλημάτων και προβολης.Σιγουρα σε ένα διευρυμένο δήμο οπού υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις είναι δύσκολο (έπρεπε να έχουν γίνει αυτά πολλά χρόνια πριν,οταν τα Καμένα ήταν αυτούσιος δήμος).Γι'αυτον τον λόγο λοιπόν οι επαγγελματίες είναι αυτοί που πρέπει να γυρίσουν το βασικό άξονα να ξεκινήσει κατι.Το θέμα είναι κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό με πράξεις και όχι με τη νοοτροπία των ευχολογίων και του πέσε πίτα να σε φάω

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ,ΛΑΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Στην πορεια του χρονου και με αφετηρια το ετος 1969 με την κορυφωση του θερμαλισμου [2900 εισιτηρια στο χρονικό ευρος μιας ημερας], στο υδροθεραπευτηριο Ασκληπιός ,μεχρι την οικτρα σημερινη πραγματικότητα[100-15Ο εισητηρια],εχουν συμβει αρνητικά ζητηματα ,τα οποια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Α] Αντικειμενικα

1]Ξενοδοχειακό δυναμικό στατικό με γερασμενους ιδιοκτήτες.
2]Πεπερασμενο πελατολογιο χαμηλής εισοδηματικής σταθμης μεσω κοινωνικού τουρισμού.
3]Αλλαγή της σημασίας απο ιαματικό θερετρο σε πέρασμα τύπου μοτέλ "λεβέντη".
3]Οικονομική κριση.

Β] Υποκειμενικά.

1] Διαχρονική αδυναμία του Δήμου να αντιληφθεί το ρόλο του ,και να μην αυτοπεριορισθεί
σε αυτόν του απλού θεατή και διαχειριστή της καθημερινότητας.
2] Η Ελλειψη ουσιαστικού οφέλους απο την αδελφοποίηση με το ABANO.
3] Ο Αργός τρόπος σκέψης τον Δημοτών σε συνάρτηση με την "οπιουχα" καλοκαιρινή
περίοδο ,η οποία βαίνει ομως συνεχώς μειούμενη.

Σε ολα αυτά οι αλλεπάλληλες θεσμικές ενοποιήσεις {Καποδίστριας,Καλλικκρατης} και αυριο
ισως Φειδίας,αυτό ομως δημιουργησε ανομοιογένεια στο ονομα τηε οικονομικής βιωσιμότητας των γύρω περιόχών, με αποτέλεσμα "να χαθεί η μπάλα"κυριολέκτικά, φυσικά και δεν ριχνώ σε αλλους την ευθύνη, την οποία κυριολεκτικά την εχουν τα Καμένα Βούρλα.

Σημερα το προβλημα ειναι παρόν και η λύση δεν ειναι απλή ,υποδομή βεβαια υπάρχει, αλλα εαν δεν ξεκινήσει μία σοβαρή συζήτηση που να στοχοποιεί δράσεις λ.χ.ιαματικό νερο που οδηγείται υπόγεια στην θάλασσα[με σωληνώσεις] ,να γίνει υπεργειο ως μια απλή διαφημιστική κίνηση ,οτι ο τόπος εχει αυτό το χαρακτηριστικό.

Καλώ τον κ. Μεγαγιάννη μετα το πέρας του ευδόκιμου χρόνου της ετήσιας εκδήλωσης "Αναζητώντας τις ρίζες μας"να αναλάβει να ανοίξει εναν νέο κύκλο παρουσιασεων για τις προοπτικες και το μελλον του τόπου μας,ως μία αναγκαία και χρήσιμη προσπάθεια.

ΚΡΙΤΩΝ







Ανώνυμος είπε...

Μπραβο λοιπόν τελειωσε το συνεδριο ,πήγαν οι βολευτάδες πήγαν οι δημαρχοι, καναν την βολτιτσα τους στα μαγαζια οι σύνεδροι και δωσαν ραντεβου για του χρόνου.Εδω σε μας τι καλό βγήκε ,μήπως οτι μαθαμε για την ωφέλεια των ιαματικών στο μυοσκελετικό;