02 Ιουλίου 2017

Μα δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος στα Καμένα Βούρλα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Λυπηρή και ταυτόχρονα τραγική η εικόνα που είχαν τα Καμένα Βούρλα, Σαββάτο βράδυ 1/7/2017 σε κάποια σημεία της κωμόπολης.

Ένα από αυτά τα τραγικά πορτρέτα, το φωτογράφησα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, για να καταλάβετε ότι δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος στα Καμένα Βούρλα, και όλα γίνονται εξ ονόματος και στον βωμό του κέρδους κάποιων επιχειρηματιών.

Κάποιοι λοιπόν μαγαζάτορες, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την απουσία κάθε ελεγκτικού μηχανισμού (δήμου, αστυνομίας κλπ) κάνουν όχι απλή κατάληψη στο πεζοδρόμιο με τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά επιβάλλουν σχεδόν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η φωτογραφία για του λόγου το αληθές, δείχνει ότι το 5 μέτρων πεζοδρόμιο μετατράπηκε σε στενή δίοδο, μιας και κάποιοι βάζουν διπλές και τριπλές σειρές τραπεζιών στο πεζοδρόμιο.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΙΝΕ ΦΩΤΟ ΜΟΝΤΑΖ, ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Dystixos gia pente lamogia tis paralias kseftilizontai Ola ta kamena vourla!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιρνεις τηλ την αστυνομια και σου λει ελα πρωτα απο το Καινουριο για την καταγγελια ή μηνυση και μετα βλεπουμε,εν το μεταξυ πεφτει το τηλεφωνο και το 100 βρισκει τα παπαρια μου.

Ανώνυμος είπε...

Σωστη η παρατηρηση σας καιμε την ευκαιρια να ρωτησω κατι;
Τι γινεται στο ασπρονερι ακριβως;
Θυμαμαι κατι ομπρελες περυσι κατα μηκος της παραλιας,φετος τις ειδα συγκεντρωμενες σε ενα σημειο.
Δεν ειναι δημοτικη περιουσια;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η κατάντια της πόλης δυστυχώς.........

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.....ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ.....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΙΝ "ΠΕΣΟΥΝΕ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ....
ΕΜΑΘΑ "ΦΑΓΑΝΕ" 400αρι Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ FRIENDS.........BEBAIA ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η "ΑΒΟΝΑ" ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ωστόσο αναμένεται να βάλει μια τάξη σε αυτό το χάος που παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα στενά των μεγαλουπόλεων προβλέποντας μάλιστα τσουχτερά πρόστιμα 400 ευρώ!

Ειδικότερα στο άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. H πρoσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματoς τoυ oδoστρώματoς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγoρεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμπoδίζεται

η κυκλoφoρία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση oχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς.

2. Kατ' εξαίρεση της διάταξης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, μπoρεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρoς γι' αυτό, η κατάληψη τμήματoς oδoύ με πρoσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημoτικών ή Koινoτικών Aρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Aστυνoμικών Aρχών.

3. Aυτoί πoυ ανεγείρoυν oικoδoμές μέσα σε κατoικημένες περιoχές ή εκτελoύν άλλα έργα και καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πεζoδρόμιo μπρoστά από την oικoδoμή ή τo έργo, υπoχρεoύνται να κατασκευάσoυν πρόσθετo πεζoδρόμιo ή να πάρoυν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Mε απόφαση τoυ Yπoυργoύ Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων καθoρίζoνται oι λεπτoμέρειες για την εφαρμoγή της διάταξης αυτής.

4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιo πάνω, η κατάληψη τμήματoς oδoύ πρέπει αυτό να επισημαίνεται υπoχρεωτικά από αυτόν πoυ τo κατέλαβε κατά τις διατάξεις τoυ άρθρoυ 9 τoυ παρόντoς Kώδικα.

5. H κατάληψη επιφάνειας πεζόδρoμoυ για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός γι' αυτήν πoυ έχει κατασκευαστεί, απαγoρεύεται, εφόσoν παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία των πεζών, ως και η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων.

6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ.».

Ανώνυμος είπε...

πουλακια μου τωρα ειδατε την παρανομια ,τωρα που οι μαγαζατωρες κανουν τις καλοκαιρινες βουτες ,τωρα που εκοψε πεινα στα καταληματα και στα ξενοδοχεια ,τωρα κλεισατε τις καντινες για να μην
κανουν αθεμιτο ανταγωνισμο στα νομιμα μπιτσομπαρα,και τα περιπτερα που ειναι στα πεζοδρομια με 10 ψυγεια παρανομα χωρις δικαιουχο τι κανατε,ρε το ξεφτυλικι ειναι τοσο οσο μηκος εχει του καθενος το βυσμα .

Ανώνυμος είπε...

Πεζοδρομηση γερασιμου βασιλειαδη στο μισο σημερινο πλατος προς τη πλευρα των μαγαζιων. Το υπολοιπο τμημα μονόδρομος και τραπεζοκαθισματα μονο απο τη πανω πλευρα... ουτε εξεδρες ουτε περγκολοτεντες και πασα αντιαισθητικη παρεμβαση..