14 Μαρτίου 2017

ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Με αφορμή τις δημαιρεσίες στο δήμο μας, αλλά και τις συνεντεύξεις του δημάρχου και του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΡΑΔΙΟ fm1 της Λαμίας, αναδεικνύεται τι ανάπτυξη σκέφτεται ο καθένας για τον τόπο μας.

Αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά τα μεγάλα ζητήματα, όπως της αποχέτευσης, του Κέντρου Υγείας, του υδατοδρομίου, αλλά και το δωρεάν νερό από το δήμο στους πλοιοκτήτες στον Άγιο Κωνσταντίνο (όταν για το νερό φορολογούνται άγρια οι πολίτες), το ξεπούλημα του λιμανιού για 21 χιλ. ευρώ (όταν ο πρώην αντιδήμαρχος των Καμένων Βούρλων, δήλωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι ο καποδιστριακός δήμος είχε εισπράξεις και 99 χιλ. ευρώ το χρόνο).

Ο δήμαρχος απαντούσε ως βουλευτής παλαιάς κοπής, ισχυριζόμενος ότι στις επόμενες 15 μέρες όλα δρομολογούνται, φοβούμενος να ανοίξει επί της ουσίας τη συζήτηση για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει λόγω των πολιτικών του επιλογών.

Οι δημαιρεσίες έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες.

Πιστεύω ότι οι κάτοικοι του δήμου μας πρέπει να απαιτήσουν : ελεύθερες παραλίες για χρήση από όλους στην Φθιώτιδα, δημόσιες αναβαθμισμένες ιαματικές πηγές που σημειωτέον πρέπει να φύγουν από τον ΤΑΙΠΕΔ, κονδύλια από την κεντρική διοίκηση για μόνιμο προσωπικό στο δήμο, συνέχιση και επέκταση όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά μέτρα, διαχείριση απορριμμάτων από τον δήμο. Να ενταχθούν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων, του μικροεπαγγελματία και του μικρού ξενοδοχείου. Πραγματική ανάγκη π.χ. είναι η εξεύρεση λύσης για τη στάση λεωφορείων από βορρά και νότο, στο δήμο και όχι το υδατοδρόμιο.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα λιμάνια, η ανάπτυξη της γεωργίας θα πρέπει να αναπτύσσονται παράλληλα με τον τουρισμό. Η φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής είναι αντιλαϊκή, χτυπάει τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους.

Οι δημότες πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε χαραμάδα που αφήνει το παρόν σύστημα, αλλά και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση κάθε κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάγκης του σύγχρονου ανθρώπου.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: