12 Ιουλίου 2016

Brexit και ιαματικά λουτρά ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κε αρχισυντάκτη

Γίνεται αντιληπτό ότι δυο πράγματα συνέβαλαν για να ύπαρξη του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα στην Βρετάνια: α) το κυρίαρχο, αυτή τη στιγμή, κομμάτι της αστικής της τάξης δεν επιθυμεί την παραπέρα ενοποίηση της ΕΕ, θεωρώντας προφανώς ότι εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη εκτός ΕΕ και β) οι πολιτικές λιτότητας για τους Βρετανούς εργαζόμενους που ακολουθηθήκαν, οδήγησαν στη λαϊκή δυσαρέσκεια και στην αντιπαράθεση με την ΕΕ (για πρώτη φορά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Ερυθρός Σταυρός έκανε διανομή τροφίμων σε άπορους). Να σημειώσουμε εδώ ότι στη Βρετανία δεν υπήρχαν ποτέ ευρώ ούτε και μνημόνια. Τα νούμερα για την οικονομία στην Βρετανία ευημερούν (ανάπτυξη 2,1%, πληθωρισμός 4%, ανεργία 5%), οι εργαζόμενοι όμως ευημερούν;

Πρώτα και κυρία «εργαζόμενος», όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θεωρείται και αυτός που δουλεύει έστω και μια ώρα το μήνα, άρα το ποσοστό ανεργίας είναι στην πραγματικότητα πλαστό. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τις περικοπές δαπανών, ενώ οι Βρετανοί εργαζόμενοι δίνουν μάχη για μια θέση στα δημοτικά σχολεία, καθώς στις περισσότερες αίθουσες επικρατεί το αδιαχώρητο, το ίδιο και στους παιδικούς σταθμούς όπου σφίγγουν το ζωνάρι για να πληρώνουν τα ακριβά τροφεία.

Γίνεται αντιληπτό ότι ναι μεν, μπορεί να υπάρξει πορεία των λαών έκτος ΕΕ, άλλα δεν πρόκειται από μόνη της να λύσει κανένα πρόβλημα. Είναι απαραίτητο ένα άλλο μοίρασμα του πλούτου, ένα άλλο κοινωνικό σύστημα που θα μοιράζει τον πλούτο σε αυτούς που τον παράγουν και όχι σε μία χούφτα κηφήνες.
Δύο λόγια για τον περιβόητο «αναπτυξιακό νόμο». Όπως και οι προηγούμενοι τρεις, δεν θα βελτιώσει στο ελάχιστο τη θέση των εργαζομένων. Η αποβιομηχάνιση και η ανεργία στη Στερεά θα συνεχιστούν, όπως και σε όλη τη χώρα. Επιχορήγηση προβλέπεται μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις και για ειδικές περιοχές, ενώ για τους μικρομεσαίους ψίχουλα.

Η δημοσίευση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δήμο Μώλου - Άγιου Κωνσταντίνου αποδεικνύει καθαρά οι μικρομεσαίοι δεν έχουν να πληρώσουν και ότι όσο και να αλλάξουν οι κυβερνώντες τις ονομασίες των φόρων, τα υποζύγια θα εξακολουθούν να είναι τα ίδια. Δηλαδή, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Όσο για την παραχώρηση στους ενοίκους των ενοικιαζόμενων δωματίων των Καμένων Βουρλών χαμηλού εισιτήριου στα ιαματικά, και μόνο στα λεγόμενα «νέα λουτρά» από το Γαλήνη, να υπενθυμίσουμε ότι το νερό (και τα ιαματικά), ως φυσικό αγαθό θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φραγκουλη οδηγα κάνα δικυκλο και άσε τα δημοτικά για αλλους...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ...ΠΟΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ή ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ή ...ΦΤΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι η απάντηση στην Κομμουνιστική άποψη του σ.Φραγκούλη είναι κυρίως χλευαστική και οχι
επι αυτών που υποστηρίζει,η εξήγηση ισως είναι οτι δεν στηρίζει τα λεγόμενα του με
ενα παράδειγμα υπαρκτού σοσιαλισμού ανα την υφήλιο,για να μάθουμε αν πράγματι
εκεί οι πολίτες ζουν καλύτερα απο εμάς.
Ενα δευτερο σημείο είναι οτι στο φανατικό των άκρων δεν μπορείς να αντιπαραθέσεις στοιχεία
με βάσει την αστική Δημοκρατία διότι απλά δεν την αποδέχεται.
Ένα τρίτο είναι οτι ενω σκεπτεται κρατικίστικα αποδέχεται τον κομφορμισμό που είναι συνέπεια
ενός αστικού τρόπου ζωής και καπιταλιστικής παραγωγής.
Οσο για τις αναλύσεις για τις Δυτικές κοινωνίες νομίζω οτι περιττεύουν διοτι εχουν και εκει αριστερους [ο κομμουνιστής εκει θεωρείται ηλιθιος] που το φροντίζουν το θέμα τους καλύτερα.
Αρα στο φίλο κατα τα άλλα,αλλα στρατευμένο στη μαρξιστική διαλεκτική ή προσπάθεια να
βρεί απαντητές θα είναι πάντοτε δυσχερή.


Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 5.11
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ ΑΔΥΜΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ-ΤΟΥΡΛΟΥ,
ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕΤΑ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΗΜΑΤΟΣ , ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΠΙΚΟ
Π.Χ Σ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ;;
«Όσο για την παραχώρηση στους ενοίκους των ενοικιαζόμενων δωματίων των Καμένων Βούρλων χαμηλού εισιτήριου στα ιαματικά, και μόνο στα λεγόμενα «νέα λουτρά» από το Γαλήνη, να υπενθυμίσουμε ότι το νερό (και τα ιαματικά), ως φυσικό αγαθό θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους.»

ΤΟ « νεα λουτρά» ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΕΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 40-50 ΧΡΟΝΙΑ.
ΣΤΟ «να υπενθυμίσουμε ότι το νερό (και τα ιαματικά), ως φυσικό αγαθό θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους.»
ΜΑΛΙΣΤΑ , ΔΩΡΕΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΆΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ Ή ΣΤΙΣ ΛΟΥΤΗΡΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟΊ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ;;;; ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;; ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΚΕΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΟΥΤΡΑ,ΚΟΥΝΙΑΒΙΤΗΣ, ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΑΝΙΟ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΑΠΟΡΙΑ : ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ,ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΩΡΕΑΝ;;
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ,ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ;;; ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΧΕΔΟΝ , ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ , ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ………………………ΤΕΛΕΙΩΣΕ..

Πολλα μπορει να προσάψει κανεις στον γιαννη, αλλα ότι και να γράψεις, αριστερή ιδεολογία είναι αυτή, δεν αλλαζει η μαλλον δεν προσαρμοζεται στις εποχες , εχει μεινει στην επανασταση του Λενιν 2017 και Μαο, 2 χωρες που προσαρμόστηκαν στην ελευθερη αγορά για να ζήσουν οι πολιτες τους καλλιτερα.
Οι νεωτεροι δικοί μας αριστεροι ,εχουν μεινει στην Β.Κορεα,στον Μαδούρο,που ο λαος ευημερεί,
όπως και ο Γιαννης,που δημοσιογραφικά, θα διαβάζει μονον Ριζοσπάστη.
ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ο φραγκούλης ασχολείται με τους ΄΄τουρίστες΄΄.....

Ανώνυμος είπε...

<< ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ >>
ΑΥΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΚΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΕΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΧΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Η ανωνυμία τα λέει όλα.Το επίπεδο των σχολίων είναι τέτοιο που κανείς δεν τολμάει να τα υποστηρίξει επώνυμα. Όποιος έχει πραγματικά πολιτική άποψη την υπογράφει και δεν ντρέπεται γι' αυτή.
Γ. Φραγκούλης

Γ. Φραγκούλης είπε...

Η ανωνυμία τα λέει όλα. Το επίπεδο των σχολίων στο κείμενό μου είναι τέτοιο που κανείς από τους συντάκτες τους δεν τολμάει να τα υποστηρίξει επώνυμα. Όποιος έχει πραγματικά πολιτική άποψη την υπογράφει. Γ. Φραγκούλης

Ανώνυμος είπε...

Παιξε κανα ΠΟΚΕΜΟΝ να σου φυγει η Σταλινοφρένεια ?