18 Μαΐου 2015

Το μνημόνιο είναι εδώ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Kε αρχισυντάκτη
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά όλοι, μετά από το μαρτύριο της σταγόνας, πόσο δίκιο είχαν αυτοί που ισχυρίζονταν ότι πρέπει να αρνηθούμε το χρέος. Η καπιταλιστική οικονομία έχει τους δικούς της κανόνες και η όποια κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να τους ακολουθήσει. Αποδείχθηκε ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, ακόμα και για το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την δημιουργική ασάφεια προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτά που έλεγε προεκλογικά και αυτά που πραγματοποιεί μετεκλογικά, αλλάζοντας θέσεις.

Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και ο τουρισμός. Ο πρωθυπουργός δήλωνε πριν τις εκλογές: «Δεν συμφωνούμε με την εδραίωση των ξενοδοχείων all inclusive που σε μεγάλο βαθμό αποκόπτουν τον τουρισμού από την τοπική οικονομία.» Ενώ μετεκλογικά, η υπουργός τουρισμού δηλώνει ότι: «Δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all inclusive» κάνοντας μία ευχή για «κάποια διάχυση του τουριστικού προϊόντος στις τοπικές κοινωνίες» (;;;;)

Η περιοδεία του περιφερειάρχη και στον δήμο μας αποδείχθηκε άδειο πουκάμισο. Το ΣΕΣ θα δόση σε περίπου 15 δήμους από 500.000 για κάποια ψιλόεργα και επιβεβαιώνεται ότι έχει τελειώσει πριν ξεκινήσει. Η τοποθέτηση του κ. Συκιώτη έδειξε ότι μάλλον δεν ήξερε ποια πολιτική υπηρετούσε και προγραμμάτιζε τόσον καιρό (για τα έργα υποδομής, λιμάνι κ.λπ.), όταν αποκλειστικά επιδοτούνται επιχειρηματικού ενδιαφέροντος δράσεις που συνδέονται με την διευκόλυνση κυκλοφορίας των κεφαλαίων. Τα προγράμματα και οι επιδοτήσεις δεν συνδέονται με το χρέος, αλλά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στη θέση 2 των επιδοτήσεων και με ανύπαρκτες δημόσιες επενδύσεις.
Το νέο μνημόνιο (συμφωνία) είναι εδώ.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ENA ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΕΓΕ:
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?