24 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δεν αφορά μόνο το Μώλο ή μόνο το Δήμο μας. Αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που καλούνται να ξεπληρώσουν έργα που ήδη τα έχουν πληρώσει μέσα από την άμεση και έμμεση φορολογία τους. Και γι αυτό έπρεπε να τα απολαμβάνουν δωρεάν.
Η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στην είσοδο του Μώλου είναι ένα ακόμα αντιλαϊκό βήμα, ενταγμένο στη λογική των Συμβάσεων Παραχώρησης ανάμεσα στο κράτος και στους κατασκευαστικούς ομίλους, στη λογική των ΣΔΙΤ ανάμεσα στην Τοπική Διοίκηση και στους ιδιώτες...

Δεν είναι καν ζήτημα παραδρόμων που δεν υπάρχουν –και βέβαια χρειάζονται- αλλά πρόκειται περί καθαρής ληστείας του ισχνού λαϊκού εισοδήματος, αφού από την τσέπη του φτωχού μεταφέρεται στα θησαυροφυλάκια των μεγαλοκαρχαριών.
Αυτός όμως είναι ο δρόμος του κεφαλαίου και η διέξοδός του από την κρίση: Να την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Αυτά λέει η Ε.Ε. και οι ελληνικές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ευρωενωσιακά κόμματα, η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της λεγόμενης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απαλλαγής του κράτους από τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων, των Δήμων και των Περιφερειών από το Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό. Φέρνουν διόδια και φόρους. Φέρνουν την ανταποδοτικότητα, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις ΜΚΟ και τις ΚΟΙΝΣΕΠ, μέσω της δήθεν «Αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στην οποία υποκλίνονται η πλειοψηφία των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων. Σε αυτήν συμφωνούν όλοι οι άλλοι –ακόμα και οι δήθεν ανεξάρτητοι- εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δε «σώνεται» ο απερχόμενος Δήμαρχος με τις κραυγές της τελευταίας στιγμής. Έχει συμβάλλει αρκετά, έχει υπηρετήσει αυτή την πολιτική και μάλιστα από τη θέση του Προέδρου της ΤΕΔ Φθιώτιδας. Άλλωστε όπως δήλωσε ο ίδιος «αυταπάτες δεν έχουμε (ότι θα τα αποτρέψουμε), αλλά να ακουστεί πολύ δυνατά η φωνή μας» .

Η καινούρια Δημοτική Αρχή πρέπει να κινητοποιήσει όλο το Δήμο με αίτημα:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥ.
Για την αντιγραφή
Γ. Φραγκούλης

Καμένα Βούρλα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ....ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΠΟΣΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑς;;;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ;;;ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΟΧΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΘΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός ανηψιός ρωταει το θείο Φραγκούλη.
-Πετάει ο γαιδαρος θείε ή όχι;
-Μη λές βλακείες ανηψιέ απαντά ο θείος.
Ξαναρωτάει ο μικρός.
-Πετάει ο γαιδαρος θείε ναι ή όχι;
-Ασε τις ανοησίες ξανα απαντάει ο θείος.
-Μα εδω το γράφει ο Ριζοσπάστης ότι πετάει θείε.
-Ε οταν λέμε πετάει μη φανταστής οτι πετάει
πάνω απο τέσσερα πέντε μέτρα ανηψιέ.