18 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την προσεχή Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013, ο ΣΥΓΑΠΑ με τα 35.000 μέλη και ως εκπρόσωπος του ενός εκατομμυρίου χωρισμένων ζευγαριών και ίσο αριθμό παιδιών διαζυγίων, διοργανώνει εκδήλωση στα Καμένα Βούρλα –Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ-, ώρα 9μμ.

ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ)

Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319,
Αθήνα: Τηλέφωνο 2106411977, φαξ: 2106411997. Κινητό: 6942989785
κινητό 6942989785, mails: goneas2005@yahoo.gr, President: Spitalas@yahoo.gr

ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.sos-sygapa.eu

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ:
http://internationalienation.blogspot.com

Θέμα: ΓΟΝΕΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Καθημερινά, η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες γίνονται μάρτυρες τραγικών γεγονότων, δολοφονιών, αυτοκτονιών και άλλων εγκλημάτων. Αυτά τα γεγονότα δημιουργούνται από ενδο-οικογενειακές προστριβές και σχεδόν πάντα αφορούν οικονομικά θέματα διαζυγίου και τα θύματα είναι τα παιδιά.

Η χώρα μας είναι ακόμα η[.....] μοναδική που δεν προσάρμοσε νόμους και θεσμούς προς όφελος των παιδιών και της γονεικής ισότητας. Η πολιτική, νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία υποδαυλίζει τις ενδο-οικογενειακές διενέξεις. Η Ελληνική νομοθεσία δημιουργεί ανισότητα και αδικία.

Δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές εξωδικαστικής λύσης οικογενειακών υποθέσεων, ούτε και οικογενειακοί δικαστές εξειδικευμένοι στην παιδο-ψυχολογία, ειδικά οικογενειακά δικαστήρια, δεν υπάρχει συνεπιμέλεια και κοινωνικές υπηρεσίες σε Δήμους ή/και δικαστήρια για εξωδικαστική διευθέτηση θεμάτων όπως επιμέλεια, επικοινωνία, διατροφή. Τα αποξενωμένα παιδιά από γονέα με το Σύνδρομο PAS-Parental Alienation Syndrome αυξάνουν. Θα πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει κοινωνικούς φορείς, πραγματογνώμονες που γνωρίζουν το Σύνδρομο PAS, διαμεσολαβητές, ειδικά δικαστήρια/θεραπευτήρια. Να συνδράμει στη βελτίωση του νόμου προς την συνεπιμέλεια, τους φυσικούς γονείς παιδιών εκτός γάμου, την γονεική ισότητα/κατοικία, να περιθάλπτει τους μονογονείς, να μη συγχέει τους όρους γονική μέριμνα-επιμέλεια, να επιβάλει ψυχολόγους στα σχολεία, στο σπίτι, στα δικαστήρια, να μη χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανταλλάξιμο είδος με χρήματα διατροφής, να εκδίδονται αποφάσεις άμεσα με σύμφωνη γνώμη του παιδιού, να τιμωρεί αυστηρά την παρεμπόδιση επικοινωνίας και τις ψευδείς κατηγορίες, διότι, μέσω των δικαστηρίων ‘εκτέλεσαν’ μία γενιά παιδιών στα δημιούργησαν ψυχολογικά/ψυχιατρικά προβλήματα, τα έκαναν παραβατικά και τα ώθησαν σε ουσίες/ίντερνετ/άκρα.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που φαίνεται ως χώρα με μεσαιωνικό οικογενειακό δίκαιο, με αρπαγές παιδιών και βίαιη απομάκρυνσή τους από φυσικούς γονείς δίχως παρέμβαση, θα έλεγε κανείς ότι το Ελληνικό Κράτος διευκολύνει αυτή την παιδοκτονία/γενιτσαρισμό και αντί να είναι κράτος πρόνοιας, αυτό πολεμά μέχρι εξοντώσεως αυτούς που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών τους.

Καλούμε και την εκκλησία να σταθεί στο πλευρό του παιδιού που οδηγείται άθελά του σε γονεική ορφάνια.

Στη κρίσιμη στιγμή καμπής/καταστροφής της χώρας μας, οι έλληνες πολιτικοί και άλλοι που κατέχουν εξουσία, να σταματήσουν να κωφεύουν και να αντιμετωπίσουν κατάματα το πρόβλημα, φέρνοντας πραγματική ισότητα δίχως το παιδί να αποτελεί λάφυρο και ο πολίτης οικονομικό ανταλλακτήριο.

Ο Εκπρόσωπος του ΕΚΚ

Ιατρός, Χρήστος Καγιάς.

Την προσεχή Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013, ο ΣΥΓΑΠΑ με τα 35.000 μέλη και ως εκπρόσωπος του ενός εκατομμυρίου χωρισμένων ζευγαριών και ίσο αριθμό παιδιών διαζυγίων, διοργανώνει εκδήλωση στα Καμένα Βούρλα –Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ-, ώρα 9μμ.

http://europeansocialmovement.blogspot.gr/


Σχετικό video: http://youtu.be/B-FEFmqn2tQ

facebook event: https://www.facebook.com/events/161549220701487/

Και: http://youtu.be/3Ebm8rBSHHE


Δεν υπάρχουν σχόλια: