16 Αυγούστου 2013

Μερικές παρατηρήσεις στις τρέχουσες εξελίξεις από τον Γ.Φραγκούλη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη,

Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις στις τρέχουσες εξελίξεις:

1. Ενόσω ο Δήμος μας χορεύει στο ρυθμό των Ρίχτερ, η αντισεισμική προστασία και πρόληψη εξακολουθούν να είναι ζητούμενα. Η αποζημίωση των πληγέντων και η αποκατάσταση πρέπει να γίνουν άμεσα. Τριακόσια σπίτια στην ευρύτερη περιοχή έπαθαν μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές. Ο έλεγχος σχολείων, νοσοκομείων και δημοσίων υπηρεσιών είναι απαραίτητα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών σε ανοιχτούς, καθαρούς χώρους σε περίπτωση σεισμού (πάρκα, πλατείες, σχολικές αυλές) και να γίνει εκπαίδευση όλων στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Η μετατροπή της αντισεισμικής προστασίας σε επενδυτικές δραστηριότητες αλλά και η ανοχή των υπηρεσιών του Κράτους και των Δήμων στις αλλαγές χρήσης των οικοδομών, αδυνατίζουν τους φέροντες οργανισμούς τους (με πρώτον διδάξαντα το Δήμο Καμένων Βούρλων).

2. Η αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε Μόλο-Αγίο Κωνσταντίνο (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα κ.λπ.) είναι σίγουρη, με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης των Σταϊκούρα-Μιχελάκι που προβλέπει ότι αν δεν καλυφθούν τα ανταποδοτικά τέλη του 2013 θα προστεθούν στο 2014 και σε κάθε επόμενο έτος, αυξάνοντας έτσι ραγδαία τη δημοτική φορολόγηση.

3. Οι Δήμοι δεν πρέπει να καταφεύγουν σε δανεισμό από τις Τράπεζες, αλλά να διεκδικήσουν την κρατική επιχορήγηση. Ο συμψηφισμός που προωθείται (για τα χρέη των δήμων σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, με αντάλλαγμα τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης), μόνο φέσια προσθέτει στους δημότες.

4. Η υποκρισία της ΚΕΔΕ αποκαλύπτεται με την αίτησή της να αναλάβει η αστυνομία τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών στην φοροείσπραξη, τελειώνοντας έτσι και τα κλάματα συμπαράστασης στους δημοτικούς υπάλληλους.

5. Οι δήμοι πρόκειται να προσλάβουν απολυμένους, ανέργους, πρώην συμβασιούχους που θα είναι «μέτοχοι-είλωτες» στο λεγόμενο Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚΟΙΝΣΕΠ) ν. 4019\2011 χωρίς ασφάλιση και μισθό 400 ευρώ. Στη «συλλογικότητα» αυτή συμμετέχει και η «καλή επιχειρηματικότητα της αλληλέγγυας οικονομίας», όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόση αλήθεια έχει το σύνθημα τους για τα Καμένα Βούρλα («ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»), όταν οι μικρές επιχείρησης δεν θα μπορούν να επιβιώσουν λόγω κόστους; Να επισημάνουμε ότι μονό 27 επαγγελματίες και στις τρεις πόλεις του Δήμου μας έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Η μοναδική απάντηση σε αυτό είναι δημόσιες αναβαθμισμένες ιαματικές πηγές. Τα προηγούμενα δεν αποτελούν νέο φρούτο. Πρόκειται για κερδοσκοπικό συνεταιρισμό που τον έφτιαξαν για να κόψουν την κρατική χρηματοδότηση και να διευκολύνουν την είσοδο ιδιωτών σε κρίσιμες υπηρεσίες. Έχουν εφαρμοστεί στο Δήμο Αμαρούσιου όπου το σωματείο εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αποκάλυψε ότι οι συμβάσεις που θα υπογράψει ο Δήμος στα πλαίσια του «Κοινωνικού Συνεταιρισμού» είναι ουσιαστικά δουλεμπορικές. Θα απασχολούνται εργαζόμενοι με 350 ευρώ μηνιαίως, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, για υπηρεσίες που σήμερα παρέχουν εργαζόμενοι στους Δήμους, με διάφορες σχέσεις εργασίας.

Η απάντηση των δημοτών πρέπει να είναι μία:

· Ουσιαστική κρατική στήριξη και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντισεισμική προστασία.
· Σταμάτημα της κατρακύλας τώρα, αγώνας για ρήξη και ανατροπή.
· Κατάργηση του Καλλικράτη.
· Διατήρηση και ανάπτυξη των δημόσιων δομών
· Άρνηση σε φορομπηχτικές πολιτικές από τους Δήμους
· Στήριξη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο Δήμο μας .


Γ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ..... ΟΛΟ ΜΑ.... ΛΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΑΡΕΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΕ....ΠΑΕΝΕ

Ανώνυμος είπε...

3.03---παρε 3 και πανε

Ανώνυμος είπε...

Τι ομοιότητητες υπάρχουν μεταξυ Ιεχωβάδων και Κομμουνιστών;η εξης μία, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

μποπρι να θελει να το παιξει ενεργός πολίτης-σ'αυτο μπράβο του-αλλά με αυτά που γράφει κάθε φορά,μάλλον τείνειπρος τις γραφικότητες!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο κ. Φραγκούλης που ζει !!!!!!

Τι τρώει και

τι πίνει ,

τι παίρνει ….

Μήπως τα χάπια είναι ληγμένα ??????

Το ΚΚΕ πούλησε τον 902 Αριστερά στα FM σε of sore (που πίσω από την OF sore πιθανόν είναι η Χρυσή Αυγή ????? )

Και έρχεται εδώ και γράφει της μπουρδολογίες του λέγοντας να πάνε όλα στο δημόσιο,

Την ίδια ώρα που το ΚΚΕ ξεπουλάει την ιδιωτική του περιουσία στον ιδιωτικό τομέα !!!!!!

Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει δυστυχώς !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα εγκλήματα του κουμουνισμού τα πλήρωσε και τα πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός. Οι δήθεν πατριώτες άλλαξαν τη ροή της ιστορίας μας και μας δίχασαν τις κρίσιμες ώρες, ώστε να μην ορθοποδίσει το έθνος. Κι έρχονται σήμερα με τις κούφιες κι ανεφάρμοστες θεωρίες τους να μας πείσουν για τις αγνές προθέσεις τους. Είστε γελοίοι και δεν εκροσωπείτε πια ούτε το 5% των Ελλήνων. Κι αυτό γιατί πάντα υπάρχουν ηλίθιοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ

Unknown είπε...

Όταν δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα υπάρχει μόνο χυδαιολογία και βέβαια ανώνυμη. Το προσωπικό ήθος κάποιων αντακλάται και στα γραπτά τους.Τι νόημα έχει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους; Νομίζω κανένα
Γ. ΦΡΑΓΓΟΥΛΗΣ
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα υπάρχει μόνο χυδαιολογία και βέβαια ανώνυμη. Το προσωπικό ήθος κάποιων αντακλάται και στα γραπτά τους.Τι νόημα έχει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους; Νομίζω κανένα
Γ. ΦΡΑΓΓΟΥΛΗΣ
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ. ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ. ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.
ΕΑΜ ΕΛΑΣ.