14 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

1. Δημοπρατείται την Τρίτη 15/5, το έργο αντικατάσταση (αμίαντου) δικτύου ύδρευσης Καμένων βούρλων, προϋπολογισμού 2.600.000,00 ευρώ.

Μετά από την εκπόνηση της μελέτης (Οκτώβριος 2011) με ιδίους πόρους, άξιας 13.000,00 ευρώ και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 2.559.700,00 ευρώ, προβλέπεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.

2. Δημοπρατείται στις 16/5/2012 οι εργασίες καθαρισμού των ακτών όλου του Δήμου, προϋπολογισμού 32.000,00 ευρώ.

Η τεχνική περιγραφή περιλαμβάνει, μια φορά καθαρισμό των ακτών σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου (περίπου 15 χιλιόμετρα), και άλλες 2 φόρες μέσα στο καλοκαίρι καθαρισμό των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου μήκους περίπου επτά χιλιόμετρων στις περιοχές Γιαννιτσάρενα, Κάλαμος, Λογγός, Αγ. Κων/νος, Ασπρονερι, Καμ. Βούρλα Καινούργιο, Αγ. Σεραφείμ, Μώλος.

Παράλληλα, στην τεχνική περιγραφή της εργασίας , με ευθύνη αναδόχου, προβλέπεται και ο καθημερινός καθαρισμός των παραλιών από 4 εργάτες καθαριότητας.

3. Δημοπρατείται στις 16/5/2012 η εργασία αποκομιδή απορριμμάτων προϋπολογισμού 51.008,20 ευρώ.

Η τεχνική περιγραφή προβλέπει την αποκομιδή των σκουπιδιών με δυο απορριμματοφόρα τύπου πρέσας 22 κυβικών για τις ήμερες: Σάββατο-Κυριακή και Δευτέρα από 15/6 έως 15/9.

Αναλυτικότερα,

Κάθε Σάββατο δυο απορριμματοφόρα θα κάνουν από 2 δρομολόγια αποκομιδής σκουπιδιών την Κυριακή και την δευτέρα τα απορριμματοφόρα θα κάνουν από ένα δρομολόγιο.

Η τεχνική περιγραφή της εργασίας αφόρα την συλλογή σκουπιδιών κατά μήκος όλου του παραλιακού μετώπου ήτοι: Αγιος Κων/νος, παραλίες Αγ. Κων/νου, Ασπρονέρι Παλαιά εθνικη οδο Αγ. Κων/νου- Καμενων βούρλων, Καμ. Βούρλα, παραλίες Καινούργιου Αγ. Σεραφείμ, Μώλου.

Η επιλογή να δοθεί σε εργολάβο η αποκομιδή των σκουπιδιών μόνο για τα Σαββατοκύριακα (και μόνο για τους θερινούς μήνες), έγινε για τους παρακάτω λογούς: τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν πολλοί επισκέπτες με συνέπεια πολύ μεγάλο όγκο σκουπιδιών και δεν υπάρχει δυνατότητα αποκομιδής με τα απορριμματοφόρα του δήμου γιατί είναι παλαιά, λίγα και μικρής χωρητικότητας.

4. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης του λιμανιού Καμ. Βούρλων σύντομα θα επιφέρουν καρπούς μετά την, εδώ και ενός έτους προσπάθεια, για την τελική μεταβίβαση και νόμιμη παραλαβή από τον δήμο Μώλου –Αγ. Κων/νου.

Ο ολοκληρωμένος φάκελος έχει κατατεθεί και αναμένουμε να εισαχθεί στην διυπουργική επιτροπή ώστε αυτή να εγκρίνει την νομιμοποίηση του καταφύγιου τουριστικών σκαφών.

5. Εντάθηκε στο ΕΣΠΑ, η από 28/3/2011 πρόταση, του Δήμου Μώλου - Αγίου Κων/νου, για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (2 απορριμματοφόρα 16 κυβικών τύπου πρέσας 1 απορριμματοφόρο-πλυντήριο κάδων 1 φορτηγό με αρπαγή για την συλλογή κλαδιών 1 press container 56 κυβικών), προϋπολογισμού 885.000,00 ευρώ.

Σύντομα εντός διμήνου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την δημοπράτηση του έργου.

6. Η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα της Γερασίμου Βασιλειάδη προϋπολογισμού 80.000,00 ευρώ, δημοπρατείται στις 5/6/2012.

7. Οι ενέργειες ολικής ανάπλασης των καλλυντικών πηγών που άρχισαν τον Μάρτιο συνεχίζονται με την ολοκλήρωση της νέας ιαματικής πισίνας εμβαδού 150 τμ ενώ ταυτόχρονα μεταφέρθηκε δίκτυο πόσιμου νερού.

8. Το πάρκο Καμ. Βούρλων καθαρίστηκε μετά από χρόνια, παράλληλα συνεχίζονται οι φυτεύσεις, ο καλλωπισμός του αστικού πάρκου της λουτρόπολης, με την δημιουργία βραχόκηπων, συστάδων θάμνων και λουλουδιών.

9. Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου κατασκευή μονοπατιών στο Όρος Κνημίς προϋπολογισμού 193.000,00 ευρώ και μήκους μονοπατιών 16χιλιομετρα, υπάρχει ήδη μειοδότης και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης του αναδόχου.

10. Παραλία Ασπρονέρι: μετά τις φυτεύσεις με φοινικοειδή και την βελτίωση του δρόμου θα γίνει καθαρισμός της παράλιας ως τον φάρο σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές ομάδες των Γυμνασίων Αγίου Κων/νου και Καμ. βούρλων την Τέταρτη 16/5/2012.

11. Ξεκίνησε η κουνοποκτονία στον δήμο μας, από σήμερα 14/5/2012 μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

12. Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου στον Αγ. Κων/νο

13. Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του δυτικού τμήματος περιφερειακού δρόμου σχεδίου πόλεως Λογγού.

14. Δρομολογείται η σύνδεση της νέας δεξαμενής Τ.Κ. Κόμνηνας.

15. Εντός των προσεχών ημερών δημοπρατείται η παροχή τεχνικού συμβούλου του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Κ. Μώλου και ΕΕΛ» προϋπολογισμού 196.000,00 ευρώ.

16. Προγραμματίζονται δεντροφυτεύεις σε χώρο ανάπλασης της Τ.Κ. Αγίας Τριάδας.

17. Έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός για την αίθουσα συνάθροισης κοινού Τ.Κ. Καλλιδρόμου (Καφενείο) και o ανάδοχος εχει αρχίσει να το λειτουργεί.

18. Εντός του επόμενου 15θημερου θα υπάρξει προσωρινός μειοδότης και ανάδοχος (αφού ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές) για την μελέτη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Κ. Αγίου Κων/νου και επέκταση ΕΕΛ Καμ. Βούρλων» προϋπολογισμού 360.000,00 ευρώ.

Καμένα Βούρλα 14-05-2012

Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Τετριμίδας

Από το site του Δήμου

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο μπράβι μπράβο ... αυτό έχω να πω μόνο ....

kamena voyrla blogger είπε...

Κύριε Δήμαρχε

Καταρχήν διαπιστώνουμε και εμείς το αυταπόδεικτο, την μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των έργων – εργασιών κλπ (μπράβο στους ανθρώπους που εργάστηκαν και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο), ωστόσο οι δικές μας (ασφαλείς) πληροφορίες λένε ότι υπάρχει κινητικότητα και στο ΓΠΣ (Γενικό πολεοδομικό σχέδιο) που το περιμένουμε χρόνια(το διαβάσαμε στο ‘Διαύγεια’), πότε θα μας ενημερώσετε σχετικά?.

Όπως και να έχει δεν μπορούμε να μην δώσουμε τα εύσημα....

Ανώνυμος είπε...

gia sou re fakiri tous eskises !!!!!1

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτά που γράφονται αληθεύουν,γιατί ο Αντωνίου μας είχε τρελάνει στο ψέμα,τότε να δώσουμε τα εύσημα στον κ.Δήμαρχο τους Αντιδημάρχους και τους υπόλοιπους που συνέβαλαν σε αυτά.
Όσο γιά αυτούς που κατηγορούν την δημοτική αρχή γιά απραξία ας ζητήσουν τουλάχιστον ένα συγγνώμη.
Εκτός και είναι από αυτούς που τα έτρωγαν μαζί με τον Αντωνίου με τις απευθείας αναθέσεις,που σημειωτέον δεν άφησε καμμία απλήρωτη,και τώρα τους κόπηκε η μάσα.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε καταιγιδα.....!! Ομοβροντια εργων και εργασιων!!!! Απανωτες δημοπρατησεις.!! Βρε τετρι τι δυσκολιες του εβαλες του γιαννακη τωρα???????? Αστον να το μελετησει και να δουμε τι αλλο θα ζητησει................? Αλλα γιαννακης ειναι και κατι θα βρει αυτος!

Ανώνυμος είπε...

@11:22 κλασικός κ.β. εσαεί ανικανοποίητος και διαιτητής των πάντων η αλλιώς ...ΚΟΛΙΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ολα αυτα ειναι αληθεια ΔΗΜΑΡΧΕ τοτε σου βγαζω τουλαχιστον το καπελο!!!!!Να ειστε καλα ρε μαγκες,ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,αντιδημαρχοι,προεδροι!!!!!Εσεις καταλαβατε ,μαλλον οτι πρεπει να λειτουργουμε ολοι μαζι...!!!!Καλεστε για σεμιναριο τους πολιτικους μας....!!!!Ετσι ρε,μηπως βαλουν μυαλο και αυτοι........!!!!!!!!Γιατι μαλλον εσεις του ΔΗΜΟΥ νομιζω αυτο ,δειχνετε.Γειασου,Δημαρχε με το επιτελειο σου.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ετσι ,θελουμε να μας ενημερωνεις,και να μας τρελαινεις....!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ....!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ............ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.???ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ Ο ΤΣΑΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΤΑ ΞΕΣΚΙΣΕ...!!ΕΝΩ Ο ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΝΕΣΕΙ...!Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ.....!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ρεγγινι και το καινουριο δημαρχε το ξεχασες????Πουθενα δεν συμπεριλαμβανεται στα εργα...!Γιατι ,αραγε?????Φακιρης και Αναστασιου τι κανουν???

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους κάποιοι που δουλεύουν. δεν ξέρω κανεναν σας αλλα μπράβο σας συνεχίστε έτσι.
σας παρακαλω να φτιάξετε τον κόμβο γιατι είναι επικίνδυνος

Ανώνυμος είπε...

Ενα εντυπωσιακό "σκηνικό" ενημέρωσης,με καταιγισμό χρηματοδοτήσεων,σε έργα διαχειριστικής κατεύθυνσης και υποδομών.Συγχαρητήρια.Θά ακολουθήσει προφανώς και η ανάθεση,της μελέτης της τροποποίησης του Γ.Π.Σ.Κ.Βούρλων[Διαύγεια 14\5\12].Ανάσα ζωής γία τους πολιτικούς φίλους της παράταξης,μετά από ένα διάστημα σκληρής κριτικής που δέχθηκαν[όχι αναίτια πάντοτε].Παρατηρώ λοιπόν τα εξής.Οι διαχειριστές του "κοινού ταμείου" του τόπου,ακόμη και σε επιμέρους λάθος κατεύθυνση την διεκπεραιώνουν με πείσμα!Η ενεργοποίηση ιδιωτών στην καθαριότητα,είναι ενα δεύτερο σημαντικό στοιχείο,αλλαγής "πολιτικής πλεύσης" από την μονολιθικότητα των ακτιβιστικών ιδεών.Η επιτέλους αναγκαία χρηματοδότηση, αποκατάστασης του οδοστρώματος της κεντρικής οδού,δείχνει οτι ελύθησαν τα εμπόδια του υπεδάφους.Το "Παλμαρέ" των 18 σημείων της ενημέρωσης,σαφέστατα δείχνει την νέα επικρατούσα αντίληψη,περί ενίσχυσης του ρόλου των Κ.Βούρλων ως προτεραιότητα.Με βάση τα ανωτέρω,συνάγεται ως πολιτικό συμπέρασμα,ότι όσο πλησιάζει η "επομένη θητεία",το σχέδιο "ανάνηψης"εμπιστοσύνης προς την σημερινή Διοίκηση,στην περιοχή της Έδρας του Δήμου θα είναι σε συνεχή "μόχλευση"ΛΑΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

τετριμιδα εισαι τεραστιος μην μασας. προχωρα καλα τα πας ειμαστε μαζι σου. αστους να λενε

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε, τι θα λένε οι κακές γλώσσες τώρα, θα έχουν να πουν κάτι ή θα κάνουν τουμπεκί;
Ένα μεγάλο μπράβο στους κυρίους αρμοδίους.

Ανώνυμος είπε...

όλα τα έργα καλά είναι αλλά στα λουτρά αυτό που γίνεται έλειπε πραγματικά. να φτιάξετε και τις πρώτες γούρνες κύριε Φακίρη και μπράβο σας

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΙΔΙΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ...ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ..ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΦΟΒΡΕ.ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ..
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΞΕΝΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩς ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ..ΧΡΕΟΣ...ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ!ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ "κοψει" ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ,ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΚΟΤΗΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

bravo dhmarxaraaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο κεντρικός δρόμος είναι η Γερασίμου Βασιλειάδη και είναι στο νούμερο 6 στα έργα που δημοπρατείται στις 5/6

Ανώνυμος είπε...

den to pistevo oti kanete tosa erga!!!!!!!! mpravo sas !!! kai exome kai krisi fantazome na mhn eixame!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΙ Τ ΡΕΓΓΙΝΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ?? ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!! ΤΩΡΑ ΤΠΤ ΚΥΡΙΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

αν κάνανε οι κεφάλας και αντωνίου στα τόσα χρόνια που ήταν στα πράγματα τα μισά από όσα κάνατε εσείς μέχρι σήμερα ακόμα δήμαρχοι θα ήταν.
τα συγχαρητήρια μου για τα λουτρά