30 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 30/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Τετ α τετ στο περιθώριο...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καιρός για λίγα λόγια στην ανάπαυλα. Λίγα λόγια γι’αυτό που εξελίσσεται σε οποιαδήποτε περίπτωση. Βαγγέλης Τετριμίδας και Χρήστος Σταϊκούρας ίσως είχαν αρκετό καιρό να τα πουν.

Ίσως ήθελαν να προσεγγίσουν και κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον δήμο. Πάντως έδειξε να υπάρχει ενδιαφέρον στην κουβέντα τους.

Όλα αυτά βεβαίως που αλλού; Στο περιθώριο του εορτασμού του Γοργοπόταμου.
Όσο μειώνεται το ακροατήριο τόσο περισσότερες ευκαιρίες για κάποιες επαφές αρχίζουν και αναδεικνύονται.

Εφημερίδα 'Ημέρα'

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα "Ελιά - Ενέργεια Ανάπτυξης"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Οι καιροί απαιτούν να περάσουμε από τις διαπιστώσεις των προβλημάτων και των ελλείψεων, στις διατυπώσεις, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή πολιτικών και προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Φθιώτιδας και στην προώθηση μιας νέας περιφερειακής ταυτότητας που θα έχει στο επίκεντρο τη γεωθερμία,τον ορυκτό πλούτο, την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά και την ελιά», τόνισε η Βουλευτής Φθιώτιδας και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή κατά το άνοιγμα των εργασιών της Ημερίδας «Ελιά- Ενέργεια Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Στυλίδας.

Η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι είναι αναγκαίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνδράμουν ώστε να αναδειχθεί η πολλαπλασιαστική σημασία της ελιάς στη διατροφή, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημόσια υγεία, στην ενεργειακή αυτάρκεια, την πολιτιστική φυσιογνωμία.

«Η επέκταση της καταβολής του [.....]

ποιοτικού παρακρατήματος, η αύξηση της συμμετοχής των παραγωγών στο σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, η επανεξέταση της κατοχύρωσης της ονομασίας ΠΟΠ Καλαμών σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, η αξιοποίηση των υποπροϊόντων της ελιάς για παραγωγή θερμότητας, βιομάζας και ενέργειας γενικότερα, η εφαρμογή ορθών πρακτικών διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και η συγκρότηση τοπικών συμφώνων μεταξύ των συνεταιριστικών ενώσεων, των παραγωγών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπου ο Μαλιακός Κόλπος και κατ’ επέκταση ο Σπερχειός έχουν «δοκιμαστεί», είναι ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Η απαγόρευση της αλιείας με γρι- γρι στο Μαλιακό, αλλά και η μελέτη που θα προκηρυχθεί σύντομα για τον έλεγχο των υδάτων του Σπερχειού αποτελούν αναμφίβολα θετικές εξελίξεις για την προστασία του φυσικού μας πλούτου».


Από την πλευρά του ο πρ. Υφυπουργός Υγείας και Εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΤΕ κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας εθνικής στρατηγικής για τη στήριξη της επιτραπέζιας ελιάς και της μεταποιητικής και εξαγωγικής δραστηριότητας του κλάδου. «Η εφαρμογή ενός συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, η ενίσχυση της βιολογικής και της συμβολαιακής γεωργίας, αλλά και η ουσιαστική στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών νόμιμων επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων θα αποτελέσουν βασικές συνισταμένες για την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Μόνο με συνέπεια, αξιοπιστία, φερεγγυότητα και σοβαρότητα απέναντι στους πελάτες μας θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ελαιουργείων κ. Χρήστος Θεοδώρου έκανε αναφορά στα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν από τα απόβλητα των ελαιοτριβείων επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη πρώτα από όλα να αλλάξει η φιλοσοφία στη λειτουργία των ελαιοτριβείων, ώστε να καταστούν βιώσιμες εμπορικές επιχειρήσεις με διάρκεια λειτουργίας όλο το χρόνο και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση, η οποία θα ανταποκρίνεται και στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, ενώ είναι αναγκαία και η ανάπτυξη συνεργασιών στις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν σωρευτικά να αντιμετωπίσουν το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μανώλης Πατεράκης ενημέρωσε για τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στις οποίες περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις ελιάς.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πάρου κ. Νίκος Τσιγώνιας αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοκομικών προϊόντων το οποίο εφαρμόστηκε στην Πάρο, με στόχο η παραγωγική διαδικασία να προσαρμοστεί στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. «Σήμερα λειτουργούμε τρεις παραγωγικές μονάδες (οινοποιείο, ελαιουργείο, τυροκομείο) μέσα στον οικισμό της Πάρου έχοντας λύσει κάθε περιβαλλοντικό ζήτημα, χωρίς κανένα φυσικό αποδέκτη για λύματα, με ανάκτηση πρώτων υλών και παραγωγή πρωτογενών προϊόντων. Στο μέλλον ελπίζουμε να φτάσουμε στην ενεργητική τελειοποίηση του συστήματος με παραγωγή βιοτεχνολογικών προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας από ανάκτηση πρώτων υλών από τα υποπροϊόντα της παραγωγής μας».

Ο Δρ. Μιχάλης Αγρανιώτης, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων τόνισε ότι «είναι ανάγκη να προβούμε στην εφαρμογή ορθών πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων ελαιοπαραγωγής και στη δυνατότητα χρήσης αυτών ως βιοκαύσιμα για ενεργειακή αξιοποίηση ακολουθώντας και τις προτεινόμενες τεχνολογικές λύσεις που εφαρμόζονται σε άλλες μεσογειακές ελαιοπαραγωγικές χώρες. Απαιτείται ιδιαίτερα σε αυτή δύσκολη περίοδο συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε οι πρακτικές αυτές να αρχίζουν να υιοθετούνται από τις τοπικές κοινωνίες, κάτι που μπορεί να αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στον αγροτικό κόσμο».

Τέλος, η Δρ Χρυσούλα Τάσσου, Τακτική ερευνήτρια στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», μίλησε για τα ευεργετικά αποτελέσματα της ζύμωσης της επιτραπέζιας ελιάς για την ανθρώπινη υγεία αναφέροντας ότι οι ελιές ως ζυμούμενο προϊόν έχουν αρχίσει να αποτελούν πόλο έλξης για τις αγορές, διότι ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σε τρόφιμα που εγγυώνται την προέλευση και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Μέσα από το έργο PROBIOLIVES οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση του τεχνολογικού τους επιπέδου, της ανταγωνιστικότητάς τους και των εσόδων τους από την παραγωγή ζυμωμένων ελιών. Στόχος του έργου είναι η παραγωγή ενός λειτουργικού προϊόντος που να περιέχει προβιοτικά βακτήρια σε επαρκείς ποσότητες που να βελτιώνουν την υγεία του καταναλωτή, χωρίς να αλλοιώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ζυμωμένων ελιών.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Απόστολος Γκλέτσος, Δήμαρχος Στυλίδας, ο κ. Θωμάς Στάικος, Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, ο κ. Νίκος Μπέτσιος, Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας και Αρμόδιος για το Περιβάλλον και το Χωρικό Σχεδιασμό, ο κ. Σταύρος Τσελάς, Διευθυντής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Αγροτική Οικονομία και Κτηνιατρική, ο κ. Βαγγέλης Τετριμίδας, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, ο κ.Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, ενώ παρευρέθησαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Συνεταιριστικών Ενώσεων, αγρότες και πολλοί άλλοι.

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ 30/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας.

Από την τετράωρη κινητοποίηση της Πέμπτης εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες πρόγραμμα που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας.

Απεργία θα πραγματοποιηθεί και στα[.....]

πρακτορεία διανομής Τύπου από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Τα αιτήματα των δημοσιογράφων είναι τα εξής:

- Να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

- Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

- Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

- Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

- Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.

- Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

- Να καταργηθούν τα χαράτσια, που έχουν επιβληθεί.

enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Προβόπουλος: το διακύβευμα είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο διοικητής της ΤτΕ θεωρεί ότι αν η χώρα φύγει από την ευρωζώνη θα κατρακυλήσει δεκαετίες πίσω - θέτει 4 στόχους για τους επόμενους μήνες

Τον φόβο ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 5,5% το τρέχον έτος, εξέφρασε στην Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, προβλέποντας ότι θα κινηθεί στο 5,8%.

«Φοβούμαι ότι θα είναι κοντά στο 5,8%», είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας: «Ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για ύφεση 6,1%». Αναφερθείς στα αίτια επιδείνωσης της ύφεσης ο κ. Προβόπουλος επισήμανε την έλλειψη αποφασιστικότητας στην εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε συνδυασμό με την μη περικοπή πρωτογενών δαπανών σε μόνιμη βάση.

Για το 2012 πρότεινε την εφαρμογή μιας πολιτικής ταχύτερης ανάκαμψης με έμφαση στην μείωση των πρωτογενών δαπανών και δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων με ρυθμούς ακόμα υψηλότερους από τους προβλεπόμενους.

«Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να[.....]

είναι ισχυρή και αποτελεσματική ώστε να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι «να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που έχει κλονιστεί βαρύτατα». Και πρόσθεσε: «Για να εμπεδωθεί όμως η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας, η σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων που εκφράστηκε με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική», ενώ σημείωσε ότι προκειμένου να εκφραστεί αυθεντικά « η βούληση των πολιτών στις επόμενες εκλογές πρέπει να περιγραφούν με απόλυτη ειλικρίνεια η κατάσταση της οικονομίας και η διεθνής πραγματικότητα και να αναλυθούν χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις οι προτεινόμενες λύσεις και να εξηγηθούν με σαφήνεια το κόστος και το όφελος καθεμιάς».

Αναφερθείς στην διαχείριση του δημοσίου χρέους, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε: «Μέχρι πέρυσι έλεγα ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Εάν η οικονομική πολιτική χειριζόταν με διαφορετικό τρόπο τα ζητήματα, το χρέος θα ήταν βιώσιμο».
Ενώ σχετικά με το «κούρεμα» των ομολόγων είπε: «Ακόμα και τώρα θα ήταν καλύτερα να είχαμε αποφύγει το ΄΄κούρεμα΄΄ γιατί οι συνέπειες θα είναι χειρότερες στο μέλλον -και να θυμίσω την άποψη του πρωθυπουργού πάνω στο θέμα αυτό».

Τέσσερις στόχοι

Όπως υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος, το διακύβευμα πλέον είναι αν θα καταφέρει η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ ή αν θα βγει από αυτό, κατρακυλώντας έτσι πολλές δεκαετίες πίσω.

Εξάλλου, ο κεντρικός τραπεζίτης έθεσε τέσσερις στόχους για τους επόμενους μήνες:

- Την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
- Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας
- Τη δημοσιονομική εξυγίανση
- Την επιστροφή στην ανάπτυξη.


Μείωση των καταθέσεων

Ο κ. Προβόπουλος έδωσε στοιχεία σχετικά με την μείωση των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με τα οποία το 2010 έφτασε τα 28 δισ. ευρώ ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2011 η μείωση ήταν 26,2 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο χρόνος δεν έχει τελειώσει. Μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 13 – 14 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τυχόν συμμετοχή των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων στο «κούρεμα», είπε ότι αν συμμετείχαν οι απώλειές τους θα κυμαίνονταν μεταξύ 11,5 – 12 δισ. ευρώ «και δεν ξέρω πως η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εξάλλου αν η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής θα αρκούσε για να καλυφθεί το έλλειμμα, ο κ. Προβόπουλος απάντησε ότι «θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής «θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του ελλείμματος».

Για τα περαιτέρω, πάντως, παρέπεμψε στις φορολογικές αρχές οι οποίες «ξέρουν τα φορολογικά δεδομένα των πολιτών και έχουν την ευθύνη να αναζητήσουν εκείνους που φοροδιαφεύγουν και βγάζουν τα χρήματα εκτός της χώρας», όπως δήλωσε.

tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωβαρόμετρο: To 63% των Ελλήνων φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το 63% των Ελλήνων, που απασχολούνται, ανησυχούν ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμερου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία (72%), ενώ υψηλό ποσοστό παρατηρείται και στη Λιθουανία (61%). Στους «27» το 35% των πολιτών, που έχουν σήμερα δουλειά, εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν χωρίς απασχόληση τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά και των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρουσιάζονται για την ανάληψη ιδιωτικών πρωτοβουλιών είναι ότι, σύμφωνα με την[.....]

κοινοτική δημοσκόπηση, το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να «ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους». Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι «οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους «πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη».

Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 54% των Ελλήνων και το 52% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην πολιτική απασχόλησης στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στη βοήθεια που δίνεται σε άτομα να βρουν δουλειά.

Τέλος, το 49% των Ελλήνων και το 51% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην κοινωνική πολιτική στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πηγή: Kathimerini.gr
skai.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονική απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την ελληνική αστυνομία απασχολεί απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων. Διαβάστε ποιο είναι το μήνυμα το οποίο δεν πρέπει να ανοίξετε

Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς να στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Η απάτη που έχει στο ενεργητικό της πολλά θύματα διεθνώς και δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας , έχει θορυβήσει την αστυνομία που εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Πιο αναλυτικά,τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.

Το περιεχόμενό τους αναφέρει, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ζητά από τους παραλήπτες διάφορα προσωπικά στοιχεία.

Το μήνυμα έχει ως εξής:[.....]

"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"

Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και φυσικά να μην απαντούν στους αποστολείς.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΒΟμάστορες - 3/12/2011 Ποδηλασία στο ΒΔ Παρνασσό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σάββατο : Συνάντηση στη Λιλαία Φωκίδας στις 9:30π.μ.

Ποδηλατούμε στον επαρχιακό δρόμο Λιλαίας -Μαριολάτας. Από τη Μαριολάτα ακολουθούμε δασικούς δρόμους που ανεβαίνουν στις πλαγιές του ΒΔ Παρνασσού και καταλήγουμε πάλι στη Μαριολάτα. Επιστροφή από τα ίδια στη Λιλαία. Προαιρετικά μετάβαση στις Ιαματικές Πηγές Δαμάστας για να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό λουτρό

Μέτρια διαδρομή.
Β.Δ.2 -Ω.Π.5 -Υ.Δ.500μ.- Μήκος 35χλμ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 2/12/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311
2). Δημήτρης Σταματόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

29 Νοεμβρίου 2011

Καιρός – Λιακάδες μέχρι τέλος εβδομάδας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2015 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 1994)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ-ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΦΑΛΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΗΛ:2235350024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2015(ΓΕΝΝΗΜΕΝΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 1994)ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ (ΔΑ)

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι γεννημένοι το έτος 1994 (κλάσεως 2015) που διαμένουν στο Δήμο μας και ανεξάρτητα από τον τόπο εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων ,υποχρεούνται να[.....]

καταθέσουν στα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δελτίο Απογραφής εντός των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012.
Για την συμπλήρωση του Δελτίου απογραφής οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να προσκομίσουν απαραιτήτως κατά την παρουσίασή τους ,φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης και να γνωρίζουν την ομάδα αίματος τους .Επίσης όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας υποβάλλουν με την συμπλήρωση του Δελτίου απογράφης και ιατρική γνωμάτευση ή βεβαίωση στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
Επισημαίνεται ότι, εκ νόμου προβλέπονται συγκεκριμένες συνέπειες σε περίπτωση εκπρόθεσμης κατάθεσης του Δελτίου Απογραφής ή δήλωσης ψευδών στοιχείων.
Υπόψη ότι, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους ,η ημερομηνία κατάθεσης του δελτίου απογραφής για τον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου είναι η 13/1/2012 σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα...

Το χαράτσι για τα ακίνητα σε 12 δόσεις το 2012

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

- “Φεύγει” από τη ΔΕΗ, δεν θα κόβεται το ρεύμα
- Ψάχνουν τρόπο να πληρώνεται μέσω ΓΓΠΣ
- Ψάχνουν τρόπο να διορθώσουν λάθη σε τετραγωνικά κλπ«Ευκολίες πληρωμής» για την εξόφληση σε 12 δόσεις του «χαρατσιού» των ακινήτων, μελετά το υπουργείο Οικονομικών:

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει τη νέα χρονιά η πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς παροχής ρεύματος που εκδίδει η ΔΕΗ.

Ετσι, το οικονομικό επιτελείο το σκέπτεται να αναθέσει και πάλι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την έκδοση των εκκαθαριστικών από το 2012.

Στην πράξη όμως το εγχείρημα σκοντάφτει στο γεγονός ότι η[.....]

ΓΓΠΣ δεν μπόρεσε να υπολογίσει σωστά και να στείλει εκκαθαριστικά ούτε καν για το ΕΤΑΚ του 2009. Όλοι οι φόροι ακινήτων της τελευταίας διετίας έμειναν ανείσπρακτοι. Οι δυσκολίες και τα λάθη αυτά άλλωστε οδήγησαν την κυβέρνηση και στη λύση να υπολογίζει η ΔΕΗ το χαράτσι, με βάση τα στοιχεία που της έδιναν οι δήμοι.

Στο υπουργείο Οικονομικών διατυπώνονται εισηγήσεις να ανατεθεί η αρμοδιότητα για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων κατευθείαν στις εφορίες, καθώς αυτές διαθέτουν την (πιο) σωστή βάση δεδομένων για τις επιφάνειες των ακινήτων και τις τιμές ζώνης.

Και πάλι όμως οι ΔΟΥ τελούν υπό διάλυση, καθώς άλλες κλείνουν και άλλες ερημώνουν από προσωπικό που εγκαταλείπει άρον-άρον την υπηρεσία. Αν τις επιφορτίσουν και με την είσπραξη των φόρων αυτών, οι υπηρεσίες και το εναπομείναν προσωπικό θα αποσυντονιστούν πλήρως.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών -όπως έχει προαναγγείλει ο κ.Βενιζέλος- είναι να αλλάξουν και πάλι τα πάντα στην φορολογία ακινήτων, μέσω της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης που προωθεί. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο ενός ενιαίου φόρου, όπου θα ενσωματώνονται οι δεκάδες φόρων επί ακινήτων που ισχύουν σήμερα.

newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 29/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οι συνεχείς αναφορές εμπλεκομένων στην παραγωγή και εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, έχει δημιουργήσει μια σύγχυση στους καταναλωτές και τους αγρότες σχετικά με τον τρόπο που διατίθενται αυτά στους καταναλωτές.

Του Γιάννη Σάρρου

Τα διατροφικά σκάνδαλα μικρά ή μεγάλα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και ο λόγος είναι απλός, διότι αυτός που παράγει το προϊόν (αγρότης), δεν το προωθεί στην αγορά ταυτοποιημένο και πιστοποιημένο, με αποτέλεσμα, στην πορεία το προϊόν να αλλάζει πολλές ταυτότητες και στο τέλος να βρίσκεται στο ράφι με ιδιωτική ετικέτα αλυσίδας πολυκαταστημάτων, κυρίως πολυεθνικών.

Συχνά, επίσης, παρατηρείται το γεγονός να τοποθετείται στο ράφι του πολυκαταστήματος με προϊόντα αμφιβόλου ποϊότητας και προέλευσης και η προστιθέμενη αξία του να είναι πολλαπλάσια της αρχικής του, δηλαδή αυτής του χωραφιού.

Το γεγονός λοιπόν, ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να[.....]

ασκήσουν καμία ουσιαστική επίδραση στον τρόπο και στην τιμή που διατίθενται τα προϊόντα τους, δημιουργεί ένα εργασιακό αδιέξοδο που τους οδηγεί στην εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους και στη στροφή στα αστικά κέντρα για ανεύρεση εργασίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι η χώρα μας εισάγει τα 2/3 των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που καταναλώνει.


Η αιτία της κατάστασης αυτής είναι σχετικά δύσκολο να βρεθεί, γιατί στο κύκλο παραγωγής και διάθεσης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων εμπλέκονται πολλοί. Είναι πασιφανές ωστόσο, ότι ένα μέρος της ευθύνης βαραίνει τους αγρότες. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις που γι’αυτούς αποτελούσαν το βασικό φορέα για την παρουσία τους στις αγορές, αφέθηκαν στην τύχη τους και σήμερα αποτελούν γκρίζα σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας μας.Το μόνο διαπραγματευτικό όπλο που έμεινε στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους είναι τα μπλόκα στους δρόμους.



Η διεθνής εμπειρία δείχνει όμως ότι η ιδέα του Συνεργατισμού παραμένει κυρίαρχη και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει όμως να αναζητήσουμε συνεργατικά και συνεταιριστικά μοντέλα που δε θα έχουν όλα εκείνα τα αρνητικά στοιχεία που χαρακτήριζαν το συνεταιριστικό παράδειγμα των προηγούμενων 30-40 χρόνων. Η βασική κατεύθυνση δεν πρέπει να είναι η παραγωγή για την επιδότηση, αλλά η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΑΓΟΡΑ. Αυτό υποδηλώνει μια παραδειγματική μετατόπιση σε ένα μοντέλο συνεταιρισμού που περικλείει και άλλες επαγγελματικές ομάδες που έχουν άμεση σχέση με την παραγωγή, διακίνηση και εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Τα εταιρικά αυτά επιχειρηματικά σχήματα πρέπει να έχουν στους κόλπους τους και επιστήμονες διατροφής και εμπορίας προϊόντων. Τα σχήματα αυτά πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Στο ερώτημα όμως , αν ο αγρότης είναι έτοιμος για μια τέτοια μετατόπιση, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Η έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών δεν έχει εκπαιδευτεί στη σύγχρονη τεχνολογία και δεν μπορεί να αντιληφθεί τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά και στο περιβάλλον σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι λίγες εξαιρέσεις δείχνουν ακριβώς την αναγκαιότητα να υπάρξει μια μεγάλη στροφή στην αντίληψη που έχουμε για την έννοια του συνεταιρισμού.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο Φορέας της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Δικτύωσης και Καινοτομίας, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ γεωργών-κτηνοτρόφων και σύγχρονης επιχειρηματικής γνώσης. Προσπαθεί δηλαδή, να απαντήσει όχι μόνο στο ερώτημα, πώς θα παραχθεί ένα προϊόν, αλλά και πώς θα διατεθεί αυτό στις αγορές, εθνικές ή παγκόσμιες.


Ο Φορέας έχει ως κύριο σκοπό του να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, έτσι ώστε αυτά να τύχουν μιας καλύτερης μεταχείρισης και αναγνώρισης από όλους τους καταναλωτές, εγχώριους και ξένους.

Για να γίνει αυτό ο Φορέας είναι έτοιμος να οργανώσει και να δικτυώσει ομάδες γεωργών και κτηνοτρόφων σε συλλογικά επιχειρηματικά σχήματα τα οποία θα αποτελέσουν τα αρχικά κύτταρα του Οργανισμού. Τα Συλλογικά αυτά Συνεργατικά Επιχ/κά Σχήματα (σχεδ.1) θα πλαισιωθούν με επιστήμονες διατροφής και εμπορίας προϊόντων. Κάθε τέτοιο Συνεργατικό Επιχειρηματικό Σχήμα θα έχει το δικό του κατάστημα λιανικής πώλησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Το κάθε προϊόν που θα μπαίνει στο ράφι του καταστήματος αυτού θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο με τις ενδείξεις Π.Ο.Π-Π.Γ.Ε ή ΒΙΟ ή ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ. Το σκεπτικό είναι ότι μ’αυτό τον τρόπο ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος είναι υπόλογος και υπεύθυνος απέναντι στον καταναλωτή, διότι το προϊόν έχει την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ. Δημιουργείται, έτσι, μια άμεση σχέση παραγωγού-καταναλωτή, η οποία, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, είναι κομβικής σημασίας για την προώθηση ενός προϊόντος. Ο παραγωγός θα έχει για πρώτη φορά λόγο στο τρόπο και στη τιμή που διατίθεται το προϊόν του


Το κάθε προϊόν, λοιπόν, θα φέρει ονοματεπώνυμο παραγωγού, τόπο παραγωγής και ένα ΕΘΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. Το κατάστημα μπορεί να έχει στις προθήκες του και προϊόντα άλλων τέτοιων Συνεργατικών Επιχειρηματικών Σχημάτων. Η διάθεση τέτοιων προϊόντων θα αποτελεί και το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι της ανωνυμίας που έχουν η πλειονότητα των προϊόντων που διακινούνται από τα πολυκαταστήματα.

Ο παραγωγός έχει αποφασιστικό ρόλο στο πόσο θα πουλήσει το προϊόν που αυτός παράγει, γιατί αμείβεται με βάση ένα ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ. Αυτό θα γίνει με προσύμφωνο ανάμεσα σε αυτόν και στο ΦΟΡΕΑ.

Η αμοιβή του μπορεί να γίνεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής εντολής.


Ο Φορέας έχει την τεχνογνωσία να αναπτύξει σε πειραματικό στάδιο 5-6 τέτοια συνεργατικά, επιχειρηματικά σχήματα. Τα συμπεράσματα από ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτελέσουν το βιωματικό εργαστήρι και την ερευνητική και πειραματική βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί μελλοντικά η εξακτίνωση του φιλόδοξου αυτού συνεργατικού παραδείγματος, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει και να εδραιώσει μια νέα σχέση ανάμεσα στον παραγωγό και καταναλωτή. Η αντίληψη ότι οι αγρότες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον είναι μάλλον πεσιμιστική και δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική που κρύβει το αγροτικό και κτηνοτροφικό δυναμικό της χώρας μας.


Ο ΦΟΡΕΑΣ φιλοδοξεί να αποτελέσει τη γέφυρα δικτύωσης της παραγωγής με τη γνώση και την έρευνα. Ένας από τους κύριους στόχους είναι η δημιουργία αυτόνομων ομάδων και σχημάτων, στις οποίες η κάθε μια θα έχει το δικό της ρόλο. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει να δημιουργήσει μια πυραμιδωτή οργάνωση, τύπου Ανωνύμων Εταιριών ή να αντιγράψει τις αποτυχημένες οργανωτικές δομές των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Ο ΦΟΡΕΑΣ με τα Σ.Ε.Σ, τις ερευνητικές και επιστημονικές ομάδες υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας, η εφαρμογή του οποίου δεσμεύει όλους τους εμπλεκόμενους. Η μη τήρησή του από κάποιο μέλος θα οδηγεί αυτόματα στην αποβολή του από αυτό το οργανωτικό συνεργατικό σχήμα. Αυτό, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, δημιουργεί μια πρωτόγνωρη σχέση ανάμεσα στα μέλη ενός συνεργατικού σχήματος και δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργηθούν παραγωγικές σχέσεις που της χαρακτηρίζει η υπευθυνότητα και το συνεργατικό πνεύμα

lokrisnews.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την ώρα που χιλιάδες αγρότες ελαιοπαραγωγοί ζουν καθημερινά την αγωνία για το μέλλον τους η κ. Μπατζελή με περισσό θράσος προκαλεί με την διοργάνωση ημερίδας με θέμα την ελιά και την διαχείριση της.
Επιστρέφει θα λέγαμε στον τόπο του εγκλήματος , αφού την προηγούμενη φορά μας είχε τάξει τα γνωστά 2εύρα ως αποζημίωση για τις ζημίες που είχαμε υποστεί.

Φυσικά ούτε αυτά τα ψίχουλα έδωσε στους αγρότες ελαιοπαραγωγούς κοροϊδεύοντας τους με τον πιο αισχρό τρόπο , τότε μάλιστα ήταν και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Θεωρούμε ότι η παρουσία της αποτελεί πρόκληση όπως πρόκληση είναι και το γεγονός ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ –ΛΑΟΣ-ΝΔ που ετοιμάζουν και άλλα νέα χαράτσια για το λαό.
Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε[.....]

απόγνωση, καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και να διογκώνεται το κόστος ζωής με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται, όπως η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα από αρχές του έτους. Την ίδια στιγμή που παραγωγές μένουν απούλητες, ή δίνονται σε χαμηλές τιμές, η εξόφληση για πολλά προϊόντα καθυστερεί ένα και δυο χρόνια, αποζημιώσεις για περσινές ζημιές στις καλλιέργειες δεν έχουν δοθεί κ.ο.κ.
Καλούνται οι αγρότες, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να πληρώσουν την κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, με τα χαράτσι της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, την μείωση του αφορολόγητου στα 5000 Ευρώ και όλα τα μέτρα που παίρνονται και θα συνεχίσουν να παίρνονται εν μέσω εκβιαστικών διλημμάτων.
Χρειάζεται αποφασιστικά το αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, την ΠΑΣΥ, να πάρει πρωτοβουλίες για μαζική, μαχητική, οργανωμένη άρνηση των αγροτών να πληρώσουν τα χαράτσια, άρνηση να πληρώσουν την κρίση.
Με πρωτοβουλίες των αγροτικών συλλόγων να δημιουργηθούν Λαϊκές Επιτροπές παντού, να υπάρξει οργάνωση στα χωριά για να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, να υπάρξει οργανωμένη αντίσταση για να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα που δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι, οργάνωση της αντίστασης ενάντια σε κάθε χαράτσι.
Καλούνται οι αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

28 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΟΑΓΡΙΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εν πρωτοις φαίνεται ότι η περιβόητη αλλά και εφαρμοσμένη στην πράξη "ΔΙΕΎΡΥΝΣΗ" δύσκολα συνθέτει και ομογενοποιεί αλλά μάλλον οξύνει τις αντιθέσεις και αναδεικνύει τις διαφορετικές νοοτροπίες

Τεράστιο παράδειγμα το επιβληθέν από εξωγενείς(και οχι μονό) παράγοντες εξαμβλωτικο όνομα του Δήμου μας που δεν περιέχει την περιοχή που είναι σημείο αναφοράς πανελληνίως, επίσης η καλώς προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη απόφαση μεταφοράς ακαθάρτων λυμάτων στην "ΨΥΤΆΛΛΕΙΑ" της περιοχής δίπλα σε ιαματικές πηγές και στην εν δυνάμει περιοχή τουριστικής ανάπτυξης της Ε.Τ.Α.

Ο ορθολογισμός και το δίκαιο παύει να παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του Δ.Σ διότι προφανώς προσκρούει στον ατομισμό και τον τοπικισμό.

Έννοιες πολιτικής οικονομίας οπως "οικονομία κλιμακος" χάνουν την σημασία τους οταν δεν υποστηρίζονται απο αντίστοιχες μελέτες.
Ανταπόδοση χωρίς ανταποδοτικά τέλη ή μετακίνηση δημοτικών πόρων εκεί που δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη ειναι υπερβολή και σπατάλη
Πρακτικές οπως υπερδανεισμος και μη συνετή συγκράτηση δαπανών αλλα και η μη είσπραξη τελών πχ(Τ.Α.Π. περιοχής Μωλου) αλλα και μη ρύθμιση σταδιακής πληρωμής οφειλών του Δήμου προς τρίτους,οπως και η γιγάντωση σε ακίνητα ιδιοκτησίας Δημου εχουν επιφέρει αδιέξοδο που επιτείνεται απο το γεγονός της ανομοιογένειας του Δ.Σ και τις ιδεοληψίες και απαιτήσεις του καθενός.

Δηλαδή ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του με περιτύλιγμα τον δήθεν δημοκρατικό διάλογο μέσα σε ενα ασφυκτικό Δημαρχοκεντρικο περιβάλλον Τετριμιδικου ιδιότυπου και φυσικά ο απαραίτητος "μαϊντανός" διάφορες τυπικές επιτροπές διαβούλευσης χωρις κατεύθυνση άναρχες χωρις αρχή και τέλος και αμελητέες.

Γελάω όταν ακούω οτι είμαστε ενας Δήμος δηλαδή μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ οπου εξαγνίζει και νομιμοποιεί καθε μη δίκαιη, ουσιαστική, θετική, λογική και φυσικά αναπτυξιακή προοπτική μέσω της τυπικής πλειοψηφικής παράταξης, δηλαδή το πεδινό γίνεται ορεινό,το αγροτικό είναι και συνάμα τουριστικό το αγκυροβόλιο ισούται με το λιμάνι και το ιαματικό νερό ειναι ευθέως ανάλογο με αυτο της γεώτρησης για πότισμα χωραφιού.

Ο Πύργος της Βαβέλ τουλάχιστον στα δικα μου μάτια ειναι τηρουμένων των αναλογιών πιο δικαιολογημένος.

Επίσης μου προξενεί εντύπωση η άγνοια κινδύνου απο μερικούς του Δ.Σ οταν μιλούν για ΙΣΟΤΙΜΊΑ στην κατανομή των προγραμμάτων χρηματοδότησης και οχι στην ΑΝΑΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ που προκύπτει μεσω των πραγματικών αναγκών απο μια αντικειμενική σταχυολόγηση δηλαδή αντι μεγενθυση του προσδοκωμένου οφέλους ανα έργο να γίνεται διασπορά χρημάτων λογω μικροπολιτικής και άκρατου τοπικισμού πχ(αίθουσα εκδηλώσεων χωριού Καλλίδρομου, αναψυκτήριο Ισιωματα Αγνατης)

Τελος αν κάποιοι νομίζουν οτι η έδρα του Δήμου κακώς βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και την θέλουν στα άκρα ,να το θέσουν ευθαρσώς στο Δ.Σ και εμείς να συνεναισουμε αν αυτο βοηθάει στον "ΣΥΝΨΗΦΙΣΜΟ" που θέλουν να κάνουν για να επανέλθει το όνομα του Δήμου στις πραγματικές του διαστάσεις.

ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Καιρός – Συννεφιές και παγωνιά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η εκκλησία στηρίζει για να μην πεινάσει και να μη μείνει κανένας μόνος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πρωτοβουλίες για να μην πεινάσει και να μην νοιώσει κανένας μόνος έχει αναλάβει η ενορία του Καινούργιου, εκπροσωπούμενη από τον τοπικό εφημέριο Πατήρ Ιωάννη Ελευθερίου που σε συνεργασία με το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και άλλους εθελοντές, προσφέρει καθημερινά γεύματα και βοήθεια στους αναξιοπαθούντες.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ‘σέντρα’ 28/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδική απεργία του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 28-11-2011

Σωματείο Εργαζομένων στο
«Βοήθεια στο Σπίτι»
Νομών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από δύο μήνες πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας , τα Σωματεία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» προκηρύσσουν 48ωρηπανελλαδική απεργία στις 1 και 2 /12/2011 με κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των Σωματείων την 2/12/2011 στην Αθήνα. Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10:00 ώρα π.μ με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων ΒΣΣ Ελλάδας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των[.....]

εργαζομένων ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσω ΑΣΕΠ, με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από 8-10 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
• .Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)

• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία το λιγότερο 6 μήνες φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται..

Θεωρώντας ως δεδομένη την ευαισθησία σας απέναντι στη σημαντικότατη προνοιακή υπηρεσία, το «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και στα εργασιακά μας προβλήματα παρακαλούμε θερμά για τη στήριξη και κάλυψη της απεργίας μας,. ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ της χώρας μας, όπως οφείλει να πράξει η πολιτεία.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Παπαμάρκου Μαρία

Διαβάστε περισσότερα...

27 Νοεμβρίου 2011

Λαμία: Ξεκινούν παζάρι Αχρήματης Ανταλλακτικής Οικονομίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αύριο το απόγευμα ξεκινάει στη Λαμία το πρώτο παζάρι του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αχρήματης Ανταλλακτικής Οικονομίας Φθιώτιδος και είναι ανοικτό σε όλους να παρακολουθήσουν την διαδικασία...

"Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 28-11 από τις 17.00 έως τις 22.00 στο "ΕΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ" (ΠΡΩΗΝ "ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ"), οδός Αριστοτέλους 3, Πλατεία Λαού, Λαμία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παζάρι του δικτύου Αλληλεγγύης και Αχρήματης Ανταλλακτικής Οικονομίας Φθιώτιδας .

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να γίνουν μέλη στο δίκτυο ανταλλακτικής και αχρήματης οικονομίας μπορούν να προσέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία από κοντά. Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν μαζί τους την ταυτότητα τους.

Για υποβολή προτάσεων και επικοινωνία μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@tem-fthiotidas.gr

Σας περιμένουμε"

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

26 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η Τράπεζα αίματος του Καινούργιου διοργανώνει την Κυριακή 27 –11 – 2011
μία ακόμα αιμοδοσία .

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού
Σχολείου Καινούργιου από τις 10.00 μέχρι τις 13.00.

Μην ξεχνάτε ότι δίνοντας αίμα :
 Προσφέρετε ζωή στους συνανθρώπους μας !
 Δεν κινδυνεύετε σε καμιά περίπτωση !
 Αποκτάτε ταυτότητα αιμοδότη !
 Μπορεί ο καθένας μας να χρειαστεί αίμα !

Ας αφιερώσουμε όλοι 5 λεπτά από τη ζωή μας για να σώσουμε ζωές !

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα...

25 Νοεμβρίου 2011

Άνοιξε το θέμα αλλαγής ονόματος στο Δήμο Μώλου-Αγ.Κωννου!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με θετικά σχόλια παράγοντες της τοπικής κοινωνίας της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων δέχτηκαν την πρόταση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Μωλου-Αγίου Κωνσταντίνου Δημήτρη Παπαναγιώτου για αλλαγή ονομασίας του Δήμου .

Ο κ. Παπαναγιώτου στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , πρότεινε το θέμα της αλλαγής του ονόματος του Δήμου να συζητηθεί άμεσα ακομη και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και πρότεινε μάλιστα η νεα ονομασία να είναι Δήμος Θερμοπυλών και αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε Δήμος καμένων Βούρλων.

«Ο σημερινός δήμαρχος όταν ήταν Δήμαρχος Μώλου είχε αγωνιστεί προς την κατεύθυνση αυτή δηλαδή της ονομασίας Δήμου Θερμοπυλών ,νομίζω ότι είναι ώριμο το αίτημα αυτό, τωρα στον Καλλικρατικό Δήμο» είπε στο δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ. Παπαναγιώτου.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Καμένων Βούρλων στρατηγός Γεώργιος Μακρινίτσας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Παπαναγιώτου και χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του ονόματος ώστε να αναδειχθεί η τουριστική οντότητα της λουτρόπολης γεγονός που θα ωφελήσει το σύνολο των δημοτών του νέου δήμου. «Ο συνάδελφος μου στο στρατό κ. Τετριμίδας που ξέρω ότι σέβεται το λόγο και τις δεσμεύσεις του μας έχει δυο φορές δεσμευτεί ότι το θέμα αλλαγής του ονόματος πρέπει να το συζητήσουμε αλλα ο χρόνος περνάει και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πρόθυμος να το κάνει, αυτό το όνομα που έχει ο Δήμος σήμερα χωρις την ονομασία των Καμένων Βούρλων μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει…» είπε ο κ. Μακρινίτσας.


lamiafm1.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στη Λαμία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ήταν γύρω στις 9:00 το πρωί στην οδό Νικοπόλεως στη Λαμία, όταν ένας μελαψός και καλοντυμένος "κύριος" χτύπησε το κουδούνι διαμερίσματος 1ου ορόφου μιας 78χρονης.

Ο νεαρός άνδρας υποτίθεται ότι αναζητούσε το γιό της, γιατί όπως ισχυρίστηκε του χρωστούσε χρήματα. Η 78χρονη πείστηκε και του έδωσε 200 ευρώ.

Ο απατεώνας επιβιβάστηκε σε ένα μπλε σκούρο Audi, όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 25/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΒΟμάστορες - 26/11/2011 Ποδηλασία στην Ανατολική Λοκρίδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σάββατο : Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 9:00π.μ.

Θα προωθηθούμε με αυτοκίνητα έως τις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Στη συνέχεια με τα ποδήλατα θα κινηθούμε σε ασφάλτινο ανηφορικό δρόμο έως το χωριό Γουλέμι. Μετά κινούμαστε σε χωμάτινο πεδίο πάνω σε μακριά ράχη έως το χωριό Καλαπόδι. Κατάβαση από ασφάλτινο επαρχιακό δρόμο στην Αταλάντη και στη συνέχεια επίσκεψη στο Κτήμα και το οινοποιείο Χατζημιχάλη. Επιστροφή στις Λιβανάτες και με τα αυτοκίνητα θα πάμε για χαλαρωτικό μπάνιο στα Καλλυντικά ή Πηγές της Αφροδίτης στα Καμένα Βούρλα.

Μέτρια διαδρομή - για ποδηλάτες Β.Δ.2-Ω.Π.5 -Υ.Δ.500μ.- Μήκος 50χλμ

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 25/11/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311
2). Νίκος Ρίζος τηλ. 6977984569

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στον Δήμο Τιθωρέας – Ελάτειας – Αμφίκλειας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 22/11/2011.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΗ προειδοποίησε τον Δήμο Τιθωρέας – Ελάτειας – Αμφίκλειας για επικείμενη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτούν οι αντλίες ύδρευσης, λόγω χρεών, που φτάνουν τις 230.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει την οικονομική κατάσταση των δήμων, που πληρώνουν και αυτοί με την σειρά τους, όπως και κάθε άλλος φορέας με υποχρέωση παροχής υπηρεσιών στο λαό, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αδυνατώντας να προσφέρουν όσα χρειάζονται οι εργαζόμενοι.

Αποδεικνύει, επίσης, την[.....]

στεγνή και ανάλγητη επιχειρηματική αντίληψη μιας κοινωφελούς δημόσιας επιχείρησης που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδιωτικοποιείται κομμάτι-κομμάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτή η εταιρεία αδιαφορεί για την ύδρευση ενός ολόκληρου Δήμου.
Είναι η ίδια εταιρεία που αποδέχεται τον ρόλο του φοροεισπράκτορα για το αντιλαϊκό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας στους εργαζόμενους, φορτώνοντας τους τα βάρη της κρίσης που η ολιγαρχία του πλούτου και τα μονοπώλια δημιούργησαν. Και στην περίπτωση αυτή προβάλλουν το δήθεν δικαίωμα τους να κόψουν το ρεύμα.

Εδώ μας οδήγησαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που στο ζήτημα της ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης της καθώς και στην κατάντια των οικονομικών της τοπικής διοίκησης η μια ήταν συνέχεια της άλλης. Όπως συνέχεια τους είναι και η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, που με της συμμετοχή και του ΛΑΟΣ αλλά και τις ευλογίες της Ε.Ε, επιδιώκει και φιλοδοξεί να υλοποιήσει τέτοια και άλλα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καλεί τον λαό να αντιδράσει αποφασιστικά. Να παρέμβει δυναμικά και να μην επιτρέψει να μείνουν οι οικογένειες και τα παιδιά τους χωρίς νερό.



• Να μην κοπεί το ρεύμα στον Δήμο Τιθωρέας.
• Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα εργαζόμενο που δεν πληρώνει το χαράτσι.
• Λαός και εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να επιβάλλουν στην πράξη τον κοινωνικό ρόλο της δημόσιας αυτής επιχείρησης που φτιάχτηκε με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
• Να δοθούν τα κονδύλια που χρειάζεται ο Δήμος για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του σε όφελος του λαού.
• Να συγκρουστούμε αποφασιστικά με κάθε πηγή αντιλαϊκής πολιτικής και μέτρου.

Η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση καταστάσεων σαν αυτή.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Καιρός – ασθενής βροχή – κρύο – ομίχλες αλλά και ηλιοφάνεια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτα πληρώνεις την α' δόση και μετά οι όποιες διορθώσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στις 80 αντί για τις 40 μέρες θα κόβεται το ρεύμα για όσους δεν εξοφλήσουν το τέλος ακινήτων. Βόμβα Έτινγκερ πως η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα

Δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε εάν αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, πάντως μία ανησυχία, ένας φόβος, είναι λογικό να πιάνει όλους τους πολίτες όταν ακούει κάτι τέτοιο και ειδικά με τόση άνεση.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για το τέλος ακινήτων θα είναι όμως σαφής.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης για το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνει κανονικά και μετά θα γίνουν οι διορθώσεις των λανθασμένων εκκαθαριστικών, όπως και ο συμψηφισμός των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διευκρινίζεται ότι παρατείνεται στις 80 ημέρες η προθεσμία από τη λήψη της ημερομηνίας πληρωμής του τέλους έως την ημέρα που η ΔΕΗ θα προχωρά στην διακοπή του ρεύματος για όσους δεν εξοφλήσουν το τέλος.

Βέβαια το υπουργείο Οικονομικών θα[.....]

συστήσει σε όλες τις εφορίες τριμελή επιτροπή η οποία θα δέχεται αιτήσεις ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων αλλά και πολιτών που δεν εξαιρούνται ρητά από το μέτρο με βάση το νόμο.

Αυτοί είναι οι άποροι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία 80% και άνω κτλ).

Η επιτροπή θα αποτελείται από έναν εφοριακό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έναν κοινωνικό λειτουργό από το Δήμο και από έναν αστυνομικό υπάλληλο.

Για να ενταχθούν οι πολίτες στο χαμηλό συντελεστή φορολογίας, πρέπει είτε να ανήκουν στην κατηγορία που πληρώνουν 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ή να έχουν πλήρη αδυναμία καταβολής του τέλους.

Όσο για τα λάθη που υπάρχουν σε πολλούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και αφορούν τα τετραγωνικά του ακινήτου, την τιμή ζώνης ή και την παλαιότητα θα ακολουθούνται τα εξής βήματα:

- Ο διαχειριστής του δικτύου της ΔΕΗ θα στείλει στους Δήμους της χώρας ηλεκτρονικές καταστάσεις στις οποίες περιλαμβάνει όλα τα ακίνητα που ανήκουν στη διοικητική περιφέρεια του βάση των οποίων υπολογίστηκε το χαράτσι.

- Οι πολίτες θα έχουν προθεσμία έως τις 20 Ιανουαρίου να υποβάλλουν στους Δήμους τους αιτήσεις για τη διόρθωση των λαθών αφού όμως πληρώσουν κανονικά τη δόση που έχει προκύψει με βάση τα στοιχεία της 17ης Σεπτεμβρίου.

- Στην περίπτωση που από τις διορθώσεις προκύψει διαφορά φόρου αυτή θα επιστραφεί με την επόμενη εκκαθάριση λογαριασμού ΔΕΗ μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.

- Οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν έως τις 27 Ιανουαρίου 2011 ενημερωμένες καταστάσεις με τα στοιχεία των ακινήτων των δημοτών τους στο διαχειριστή δικτύου της ΔΕΗ.

- Ο διαχειριστής της ΔΕΗ θα στείλει στη συνέχεια τα στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (στο σύστημα TAXIS) η οποία θα ελέγξει αν οι τιμές ζώνης είναι οι σωστές. Αν διαπιστώσει λάθος θα το διορθώσει και στη συνέχεια μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η ΓΓΠΣ θα επιστρέψει στο δίκτυο της ΔΕΗ τα τελικά στοιχεία. Με βάση τις διορθώσεις και τις νέες καταστάσεις ο διαχειριστής της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος θα προχωρήσει στον υπολογισμό του φόρου επί των ακινήτων και θα στείλει τους λογαριασμούς στους πολίτες.

Και ο Συνήγορος του Πολίτη παρεμβαίνει στο ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων

Κι ενώ η κυβέρνηση και κυρίως το αρμόδιο υπουργείο τραβά τη δική του γραμμή και πολιτική πρακτική, έρχεται ο Συνήγορος του Πολίτη για να διαπιστώσει και αυτός σοβαρά προβλήματα στο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την επίλυσή τους.

Ειδικότερα ζητά την επίλυση όσων ζητημάτων σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, η Συνήγορος Καλλιόπη Σπανού εντοπίζει συγκεκριμένα προβλήματα και παρακαλεί για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά έτσι κι αλλιώς ένα υπέρμετρα επαχθές μέτρο κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας.

"Η διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ειδικό τέλος συνιστά στέρηση βασικών βιοτικών αγαθών αναγκαίων για τη θέρμανση, τη σίτιση και την καθαριότητα των ίδιων και της οικογένειάς τους. Στις περιπτώσεις αυτές με κριτήριο την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας θα πρέπει και υπό προϋποθέσεις να προτάσσεται η προστασία συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών, όπως η προστασία της αξίας του ανθρώπου, η προστασία της υγείας, η προστασία της οικογένειας, της μητρότητας, της παιδικής ηλικίας και των ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών".

Και μετά προτείνει:

α. να προβλεφθεί διαδικασία διόρθωσης των σφαλμάτων στον υπολογισμό του τέλους (στην περίπτωση που ο υπολογισμός έγινε με βάση εσφαλμένη τιμή ζώνης και πλασματικά τετραγωνικά)

β. να επανεξεταστεί η επιβολή του τέλους σε εργοταξιακές παροχές, εφόσον δεν πρόκειται για δομημένες επιφάνειες

γ. να επεκταθεί η απαλλαγή από το τέλος σε άτομα που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος με βάση το προσωπικό τους εισόδημα

δ. να επεκταθεί η επιβολή του τέλους με μειωμένο συντελεστή, υπό προϋποθέσεις, σε άτομα με κάθε είδους βαριά αναπηρία.

Έτινγκερ: "Το κράτος δεν δικαιούται να ζητάει από τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα"

Κανένα δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε πολίτες που δεν πληρώνουν φόρο δεν έχει η ΔΕΗ, εφόσον εκείνοι πληρώνουν κανονικά τον λογαριασμό τους.

Αυτή ακριβώς είναι η απάντηση του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ, υπεύθυνου για θέματα ενέργειας, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή.

Τώρα, το βάρος πέφτει στον πρωθυπουργό, ακόμα ένα, αλλά και στα αρμόδια υπουργεία.

Ο Γερμανός Επίτροπος τόνισε χαρακτηριστικά, ότι "σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας που αφορούν την προστασία των καταναλωτών".

Και συνέχισε λέγοντας:

"Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του, όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις".

Και κατέληξε ο κ. Έτινγκερ:

"Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές".

Για ανάλγητη κυβέρνηση έκανε λόγο ο κ. Χουντής

Από την πλευρά του, ο κ.Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε:

"Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή".

Αναλυτικά η απάντηση του επιτρόπου Ενέργειας

1. Ο καθορισμός των αρχών συλλογής φόρων είναι θέμα των κρατών μελών και δεν καλύπτεται από την κοινοτική νομοθεσία. Κατ’ αρχήν τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν για τη συλλογή των φόρων και φορείς οι οποίοι ασχολούνται με τον ενεργειακό εφοδιασμό. Πράγματι, αυτή η πρακτική φαίνεται να χρησιμοποιείται σε κάποιο βαθμό σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Το αξιότιμο μέλος ρωτά, επίσης, εάν το επίμαχο ελληνικό μέτρο είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία της ΕΕ και ποια θα είναι η εφαρμογή των ειδικών οδηγιών της ΕΕ σε αυτή την περίπτωση. Οι πληροφορίες που περιέχονται στη γραπτή ερώτηση δεν παρέχουν επαρκή στοιχεία για να εκτιμηθεί η συμβατότητα του εθνικού μέτρου με συγκεκριμένες διατάξεις της οδηγίας 2009/72/EC (εφεξής Οδηγία) ή όσον αφορά την οδηγία 93 / 13/EC. Καταρχήν, συμβατικοί όροι οι οποίοι αντανακλούν νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις δεν υπόκεινται στις διατάξεις της οδηγίας 93/13/EC (Άρθρο 1 (2) σε αυτή). Ωστόσο, τα κράτη μέλη μπορούν να επιβάλουν ειδικούς όρους για την παροχή ενέργειας στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους, εφόσον εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με όλη τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων της για την προστασία των πελατών (άρθρο 3, παράρτημα Ι σε αυτή), για τους ευάλωτους καταναλωτές (άρθρο 3 (7) και (8)) και των καθολικών υπηρεσιών (άρθρο 3 (3))

Οι διατάξεις για την καθολική υπηρεσία δημιουργούν μια σαφή υποχρέωση για τα κράτη μέλη και δίνουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να καθορίζουν τις προϋποθέσεις αυτού του δικαιώματος βάσει των φορολογικών τους υποχρεώσεων του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του.

Όσον αφορά την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η Οδηγία δημιουργεί την υποχρέωση στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές. Ωστόσο, η οδηγία αφήνει στα κράτη μέλη (ενώ τα υποχρεώνει να το κάνουν) να ορίσει την έννοια των ευάλωτων καταναλωτών.

news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

24 Νοεμβρίου 2011

Το Πρωτοδικείο Λαμίας εφαρμόζει το νόμο περί τύπου σε ιστολόγιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σύμφωνα με το σχέδιο πρόσφατης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λαμίας, σε υπόθεση για δημοσίευμα σε γνωστό ιστολόγιο, το δικαστήριο δίκασε την υπόθεση σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο περί Τύπου, δηλαδή την ειδική διαδικασία του άρθρου 681Δ ΚΠολΔ και τον Ν.1178/1981 περί αστικής ευθύνης του Τύπου. Υποχρέωσε μάλιστα στους εναγόμενους να καταβάλλουν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 50.000 ευρώ και μέρος δικαστικών εξόδων ποσού 4.400 ευρώ.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε πριν μία εβδομάδα, στις 10-11-2011, σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σε κανένα σημείο της αναφέρεται στις προηγούμενες αποφάσεις των πολυμελών πρωτοδικείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης (ετών 2009-2011), στις οποίες έχουν αναλυθεί από τους δικαστές οι λόγοι για τους οποίους δεν εφαρμόζεται στα ιστολόγια ο νόμος περί Τύπου. Κι αυτό, μολονότι στην απόφαση αναφέρονται αποφάσεις του έτους 2010 για άλλα θέματα! Δηλαδή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη καν τη νομολογία για τα ιστολόγια, έστω για να[.....]

αποστασιοποιηθεί, αιτιολογώντας την όποια απόκλισή του, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το οριζόντιο αποτέλεσμα αυτής της νέας απόφασης. Δηλαδή, εάν όντως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας δεν γνώριζε καν τις συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί (τόσο σε νομικά περιοδικά, στο βιβλίο "Περί της ελευθερίας των ιστολογίων", όσο και on-line), δεν μπορούμε να μιλήσουμε για "στροφή" στην νομολογία, αλλά περισσότερο για ανησυχητική έλλειψη ενημέρωσης των δικαστών. Και είναι απορίας άξιον, διότι με μια απλή έρευνα σε μηχανές αναζήτησης με σχετικές λέξεις ("ιστολόγια - νόμος περί τύπου") θα εντόπιζαν άμεσα την νομολογία και την σχετική αρθρογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση δεν είναι τελική και οι εναγόμενοι μπορούν να προσφύγουν στο εφετείο, οπότε η διεύρυνση της ομάδας των παραγόντων της δίκης ενδεχομένως να εξασφαλίσει μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος. Θέλω να πω ότι, εάν η δικαστική θεώρηση του θέματος μεταβληθεί προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του νόμου περί Τύπου, θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα επιχειρήματα που ανατρέπουν το υφιστάμενο νομολογιακό corpus, γιατί διαφορετικά θα πρόκειται απλώς για μια παραφωνία.

Πάντως, με αφορμή αυτό το περιστατικό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ένα σημαντικό κενό διαφάνειας που υπάρχει στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι ότι τα δικαστήρια δεν έχουν υποχρέωση να δημοσιοποιούν τις αποφάσεις τους. Ενώ και η τελευταία διοικητική πράξη πρέπει να δημοσιοποιείται στο Διαδίκτυο ("Διαύγεια"), οι δικαστικές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πολιτικών δικαστηρίων παραμένουν καταχωνιασμένες σε συρτάρια και μόνο χάρη στην ιδιωτική δράση μεμονωμένων επιστημόνων δημοσιεύονται - επιλεκτικά- στον νομικό τύπο. Έτσι όμως δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια δικαίου. Όλες αποφάσεις θα πρέπει να αναρτώνται κι αυτές υποχρεωτικά στο Διαδίκτυο (με προστασία των προσωπικών δεδομένων των διαδίκων) για λόγους ασφάλειας δικαίου και ενίσχυσης της αρχής της ισότητας. Αλλά αν γίνει αυτό, θα πρέπει να αποδεχθούμε πια ότι το νομικό μας σύστημα θα οδεύει πλέον ολοένα και πιο κοντά στην αναγνώριση της νομολογίας ως πηγής του δικαίου. Γιατί, πολύ απλά, ουδείς θα έχει δικαίωμα να την παραβλέψει, όπως περίπου ισχύει για το νόμο, ο οποίος αντλεί τη δεσμευτικότητά του όχι μόνο από την διαδικασία της θέσπισής του, αλλά και από την "γενική κοινοποίηση" του.

elawyer.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικές του κόσμου - Andrea Bocelli singing Melodramma at the Teatro Di Silenzo

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Θα πληρώνουν και τα...ζώα χαράτσι ΔΕΗ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από το lamiafm1.gr

Εκπληκτική η ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας με αφορμή το χαράτσι του Υπουργείου Οικονομικών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ που δεν απαλλάσσει ουτε τους σταύλους των ζώων της Ευρυτανίας!

Η Ερώτηση....
Σε επαφή του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Δυτικής Φραγκίστας, κ. Γεώργιο Κοτρώτσιο, συζητήθηκε το ζήτημα της επιβολής του έκτακτου φόρου ακίνητης περιουσίας στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τους στάβλους της περιοχής Ευρυτανίας.
Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι[.....]

σε πολλές περιπτώσεις, οι στάβλοι των κτηνοτρόφων έχουν δηλωθεί στη ΔΕΗ ως αποθήκες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν τον φόρο χωρίς να έχουν υποχρέωση γι' αυτό. Συγκεκριμένα στη σχετική διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 αναφέρεται ρητά ότι απαλλάσσονται του τέλους ακινήτων τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική χρήση. Η συγκεκριμένη παράγραφος έχει ως εξής:
"Στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν:
α) στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο .Τ.Α. και τις δημοτικές επιχειρήσεις, β) στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ιγ · της παρ . 1 του άρθρου 29 του ν. 3842/2010 (Α · 58) αποκλειστικά για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό , εκπαιδευτικό , θρησκευτικό και κοινωφελές έργο τους, γ) στα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης ε · της παρ. 7 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ή κοινωφελών σκοπών τους , δ) στα νομικά πρόσωπα της περίπτωσης στ· της παρ. 7 του άρθρου 24 του ν. 2130/1993 για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών και ε) τα ακίνητα ξένων κρατών, όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Επίσης απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος: α) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων. β) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί : ως διατηρητέα , με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα , ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων και γ) Τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση."
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι ο στάβλος του από λάθος έχει χαρακτηριστεί ως αποθήκη και βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες αποφάσεις του δήμου στον οποίο ανήκει, θα πρέπει να προβεί στις εξής ενέργειες:
α. Να υποβάλλει αίτηση στον Δήμο για αλλαγή χρήσης του οικήματός του.
β. Στη συνέχεια να υποβάλλει αίτηση στη ΔΕΗ προσκομίζοντας ως δικαιολογητικό την έγκριση αλλαγής χρήσης από τον Δήμο
γ. Σε περίπτωση που έχει πληρώσει το τέλος, να καταθέσει ένσταση στην Εφορία ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία συμψηφισμού για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΣΕ - Βάζουν επιπλέον έργα, την στιγμή που έχουν μπλοκάρει τα ήδη υπάρχοντα...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πολιτικές σκοπιμότητες στην ένταξη νέων έργων στην Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας 066 απέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κοντογεώγος. Διαφώνησε στην οποιαδήποτε νέα ένταξη, την στιγμή που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πλέον, δεν προχωρά στις δημοπρατήσεις παλαιότερων έργων, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Αποτέλεσμα τούτων, είναι να έχουν παγώσει εδώ και πολύ καιρό τα ήδη υπάρχοντα."Η πρόθεση μας δεν είναι να μπλοκάρουμε έργα", απάντησε ο κος Περγαντάς, εξηγώντας πως η νέα εγγραφή γίνεται για τεχνικούς λόγους. Τέλος επεσήμανε πως προτεραιότητά του είναι να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να ξεμπλοκάρουν οι χρηματοδοτήσεις.

lamiastar.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 24/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Η ονομασία του δήμου και η έκπτωση του Μάκη απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εφημερίδα Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα - Πρόσκληση από την ΠΣΕ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

23 Νοεμβρίου 2011

Και ο καιρός … χειμωνιάτικος …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

meteo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ωμός εκβιασμός Ε.Ε. για την έκτη δόση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μπαράζ πιέσεων στο Σαμαρά, «ενδεικτική η 19η Φεβρουαρίου» λέει ο Παπαδήμος

Με ευγένεια και εγκωμιαστικά σχόλια σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο υποδέχθηκαν το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο και αφού του τόνισαν το «ηράκλειο» έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας του θύμισαν για άλλη μια φορά πως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι η υπογραφή και οι γραπτές δεσμεύσεις στην οποία «υποχρεούνται» να προβούν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αν θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «συνυπέγραψε» τις απαιτήσεις τους λέγοντας ότι "είναι σημαντικό οι αρχηγοί των κομμάτων να ανταποκριθούν στο αίτημα του eurogroup, της Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Εν τω μεταξύ ο Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν θα γίνει σεβαστή η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε πως πρόκειται για ενδεικτική ημερομηνία και ότι αυτό που συμφωνήθηκε είναι οι εκλογές να προκηρυχθούν όταν η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

"Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτή (η 19η Φεβρουαρίου) είναι μια ενδεικτική ημερομηνία. Εμείς[.....]

κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας το συντομότερο δυνατόν και όταν αυτό γίνει, θα γίνουν εκλογές" δήλωσε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Όσον αφορά στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στο Λουξεβούργο, σε αυτή ο πρόεδρος του eurogroup εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκριση της έκτης δόσης , ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα των υπογραφών μέχρι τη συνεδρίαση του eurogroup στις 29 Νοεμβρίου.

"Θα θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι την άποψη η οποία εκφράζεται από τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας" για την ανάγκη να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις "την συμμερίζονται πλήρως οι κύριοι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

"Θα προεδρεύεσω στη συνάντηση του eurogroup την επόμενη εβδομάδα, στις 29 Νοεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι τότε θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε θετικά. Όπως όλοι γνωρίζετε έχουμε εκφράσει τη άποψη στη συνάντηση του eurogroup, στις 7 Νοεμβρίου, ότι θα δοθεί επιστολή από τον έλληνα Πρωθυπουργό που θα διαβεβαιώνει τυην τήρηση όλων των δεσμεύεσεων και θα επιβεβαιώνει ότι η άποψη αυτή που εκφράζεται από τον Πρωθυπουργό βρίσκει σύμφωνους και τους άλλους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει γραπτώς και κατόπιν θα λάβουμε απόφαση" δήλωσε ο Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Παπαδήμος επανέλαβε ότι τα τρία κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την κυβέρνησή του, ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ., πρέπει να υπογράψουν μια γραπτή εγγύηση στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας ότι υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης. Πρόσθεσε ότι αναμένει από τους ηγέτες των τριών κομμάτων να κάνουν το καθήκον τους και το ζήτημα να έχει επιλυθεί ως το τέλος αυτού του μήνα.

"Οι εταίροι μας απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις. Θέλουν οι πολιτικοί ηγέτες να στείλουν μια επιστολή δέσμευσης για τις πολιτικές οι οποίες θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα τοπικού τύπου 23/11/2011

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Διαβάστε περισσότερα...

Το χαράτσι της ΔΕΗ στο Δ.Σ. Μώλου-Αγ.Κων/νου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εφημερίδα 'Ημέρα'

Διαβάστε περισσότερα...

Τόνια Αντωνίου - Προτάσεις για τη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-11-2011

Θέμα: Προτάσεις για τη λύση στο πρόβλημα των διαχείρισης των απορριμμάτων
Τους άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων πρότεινε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου στη σχετική συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόταση της κ. Αντωνίου θα πρέπει:

Πρώτον: Να υπάρξει επικαιροποίηση του Περιφερειακού σχεδιασμού, εφόσον ο σχεδιασμός έγινε πριν από δέκα χρόνια με νομαρχιακά και όχι με περιφερειακά κριτήρια και θα έπρεπε ήδη να έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Δεύτερον: Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θα[.....]

κάνει με τους φορείς διαχείρισης, να ξεκαθαρίσει αν επιμένει στη λειτουργία τους σε επίπεδο Περιφέρειας και σε διαφορετική περίπτωση να αποφασίσει ποιο σχήμα είναι το κατάλληλο για τη καλύτερη διαχείριση και σε ποιο επίπεδο.
Τρίτον: Στο θέμα των χρηματοδοτήσεων να ληφθεί υπόψη ότι είμαστε στη «φάση εξόδου του στόχου 2» και, όπως προβλέπεται από το ΕΣΠΑ, υπάρχει η δέσμευση για ενισχυμένες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Συνοχής.
Οι αρμόδιοι φορείς, δήμοι και Περιφέρεια, να αποφασίσουν άμεσα για να υπάρξει ολοκληρωμένη και όχι αποσπασματική λύση, που θα είναι βιώσιμη και λειτουργική, βασισμένη σε τεχνικοοικονομικά κριτήρια και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.
«Έντεκα ΧΥΤΑ σε επίπεδο Περιφέρειας είναι πολλοί» επισήμανε η βουλευτής φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή ΧΥΤΑ στη Λοκρίδα που, όπως είπε, «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί, με γνώμονα τεχνικοοικονομικά κριτήρια» και πρόσθεσε ότι «όποια κι αν είναι η πρόθεση της Πολιτείας για το χρηματοδοτικό σχήμα, θα πρέπει να διεκδικήσουμε το μέγιστο ποσοστό της δημόσιας δαπάνης και μάλιστα αυτή να προέρχεται από το Ταμείο Συνοχής».

Προηγουμένως, στην τοποθέτησή της η κ. Αντωνίου, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «χαμένες ευκαιρίες» την τελευταία δεκαετία «λόγω των παραλείψεων και της σπατάλης των χρημάτων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πληθώρα μελετών που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ», ενώ υπενθύμισε τις κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις για το θέμα όλα αυτά τα χρόνια και τις καταγγελίες που είχε κάνει επανειλημμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις Επιτροπές Παρακολούθησης.

Διαβάστε περισσότερα...

22 Νοεμβρίου 2011

Για την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Στερεάς

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συνάντηση δημάρχων και περιφερειακών παρατάξεων συγκαλείται σήμερα στην Λαμία με θέμα τη διαχειριση των απορριμμάτων που καρκινοβατεί. Η συνάντηση είναι μια πρωτοβουλία που είχαμε ζητήσει τόσο μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στην ενημερωτική ημερίδα για το ΕΣΠΑ στη Βοιωτία, μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο να οδηγηθεί το ζητημα σε αδιέξοδο για να αναλάβουν οι γνωστοί - άγνωστοι μεγαλοεργολάβοι.

Θεωρώντας ότι Τα σκουπίδια μπορούν να δημιουργήσουν όφελος και θέσεις εργασίας, εκτιμάμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων έχει, δυστυχώς, μπει στο στόχαστρο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που, εκμεταλλευόμενοι την μεθοδευμένη αδράνεια της πολιτείας, επιβάλλουν μεγάλα έργα και πανάκριβες όσο και επισφαλείς λύσεις.

Στη Στερεά Ελλάδα, οι περισσότερες περιοχές[.....]

περίπου το 80 % των πολιτών, δεν έχουν ασφαλείς χώρους διάθεσης απορριμμάτων, ενώ υπάρχουν πολλοί χώροι ανεξέλεγκτης απόρριψης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων. Η δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής είναι η μοναδική μέθοδος που χρηματοδοτείται, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί, ενώ η ανακύκλωση κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά η ελλιπής οργάνωση. Επιπλέον, οι πόροι που διατίθενται από τα κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ) αν και περιορισμένοι, παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα καταθέτει σήμερα μια ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά στην: “Αποκεντρωμένη διαχείριση χαμηλού κόστους, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και στην ανάκτηση, με τοπικές μονάδες διαχωρισμού και κομποστοποίησης και στηριγμένη στην κοινωνική συμμετοχή”.
Είναι μια εφαρμοσμένη λύση που προωθεί τη συμμετοχή του πολίτη, παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας τοπικά, μπορεί να εφαρμοστεί αμεσότερα από κάθε άλλη, έχει το χαμηλότερο κόστος, διανέμει ισόρροπα τις ωφέλειες από την ανακύκλωση και σέβεται το περιβάλλον.
Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να επιλέξουν λύσεις προς όφελος των πολιτών, να δείξουν άμεσα αποτελέσματα και να αποτρέψουν την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο

periferiastereas.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...