13 Δεκεμβρίου 2011

Εσπερίδα με θέμα «Η ζωή της Παναγίας μετά τη Σταύρωση», στο Καινούργιο!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από το thronio.gr

Εσπερίδα με θέμα «Η Ζωή της Παναγίας μετά τη σταύρωση – Η Παναγία μέσα από την ελληνική παράδοση – Ιστορικό της εκκλησίας Κοίμησης της Θεοτόκου Ιεράς Ενορίας Καινούργιου», έγινε χθες το απόγευμα στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Δ. Δ. Καινούργιου, του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εκδήλωση αποτελούσε την τελευταία, από μια σειρά 12 παρόμοιων εσπερίδων που διοργάνωσε σε 12 διαφορετικές ενορίες της η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα και την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο ιερέας της ενορίας π. Ιωάννης Ελευθερίου

Παραβρέθηκαν από τον εκκλησιαστικό χώρο, ο[.....]

ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας κ. Άνθιμος (ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Νικολάου), ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κ. Χριστοφόρος Κολοκυθάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μενδενίτσης – Καμένων Βούρλων π. Κωνσταντίνος, κληρικοί από τις γειτονικές – και όχι μόνο – ενορίες και πλήθος πιστών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ταξ. Φακίρη και τον Αντιδήμαρχο Καμ. Βούρλων κ. Δημ. Μακρυνίτσα.

Εισηγητές της εσπερίδας ήταν

1. Η Κα Ευμορφία Καραθανάση, Εκπαιδευτικός (Δημοτ. Σχολείο Καινούργιου), η οποία αναφέρθηκε στο θέμα «Η ζωή και το έργο της Παναγίας μετά τη Σταύρωση

2. Ο π. Κωνσταντίνος Βάγιας, ιερέας ( Ενορία Εισόδια της Θεοτόκου του Μώλου), με θέμα «Το ιστορικό της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Καινούργιο Φθιώτιδας»)

3. Ο κ. Παναγιώτης Μουρτζούνης, Εκπαιδευτικός (Δημοτ. Σχολείο Καινούργιου) που ανέπτυξε διεξοδικά τα θέματα «Οι γιορτές της Παναγίας – Η Παναγία μέσα από την Ελληνική παράδοση» .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο ενδιάμεσο, αλλά και μετά το πέρας των εισηγήσεων, χορωδία ιεροψαλτών του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, έψαλε Χριστουγεννιάτικους ύμνους, διαμορφώνοντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, απόλυτα συμβατή τόσο με το παρουσιαζόμενο θέμα, όσο και με την περίοδο των εορτών που πλησιάζουν.

Σήμερα παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό από την εσπερίδα, ενώ σύντομα, θα επιδιώξουμε να δημοσιεύσουμε και χαρακτηριστικά αποσπάσματα ή περιλήψεις των εισηγήσεων, ενώ τέλος θεωρώ απαραίτητο να αναφερθώ στην προσφορά τεχνολογικής υποστήριξης από τον εκπαιδευτικό κ. Δήμο Τρίγκα.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: