30 Σεπτεμβρίου 2008

Αδιευκρίνιστες διευκρινήσεις από τον κ Χειμάρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Μάσησε τα λόγια του ο νομάρχης Φθιώτιδας κ Χειμάρας Αθανάσιος σε τηλεφωνική επικοινωνία του την Κυριακή 28/09/08 το απόγευμα σε εκπομπή του ALTER.
Ο σχολιασμός από γνωστό δημοσιογράφο του ALTER, σχετικά με την αναφορά του κ. Χειμάρα στην ομιλία του στην Κ.Ε. της Ν.Δ., περί κάποιων στελεχών στη ΝΔ που πρέπει να διαγραφούν, που φωτογραφίζουν ως έναν από τους αντάρτες τον πρώην υφυπουργό και νυν πρώτο σε ψήφους βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θανάση Γιαννόπουλο.
Η ερμηνεία που δόθηκε από το ALTER, αιτιολογήθηκε σαν πρόθεση από τον κ Χειμάρα να δημιουργήσει επιπλέον επιβάρυνση στη δημόσια εικόνα του κ Γιαννόπουλου, καθότι ότι ο κ Χειμάρας πρόσκειται φίλια στον μεγαλύτερο εσωκομματικό αντίπαλο του κ Γιαννόπουλου, τον κ Χρήστο Σταικούρα, επίσης Βουλευτή Φθιώτιδας, των οποίων η κόντρα ξεκίνησε πριν τις τελευταίες εκλογές και με τον καιρό επιδεινώνεται.
Ο κ Χειμάρας εγκλωβισμένος ξαφνικά στις συμπληγάδες αυτής της τεράστιας ενδοκομματικής κόντρας στο νομό όπου υπηρετεί ως νομάρχης, αναγκάστηκε να προβεί άμεσα σε ζωντανή τηλεφωνική παρέμβαση, όπου προσπάθησε να πείσει πως στα λεγόμενά του δεν εστίαζε στο πρόσωπο του κ Γιανόπουλου.
Παράλληλα δέχθηκε ευθείες βολές για τις δηλώσεις-συστάσεις του προς τον Υπουργό κύριο Γιώργο Σουφλιά, στα εγκαίνια τμήματος Θερμοπυλών του Πετάλου, περί κάποιων υπουργών που θα πρέπει ο κ Καραμανλής να τους … ξεκουράσει.
Ερωτούμενος λοιπόν αν συμφωνεί με τις προ επταημέρου δηλώσεις του, απάντησε πως μετά τις τελευταίες καθησυχαστικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού τις οποίες απέφυγε να αναφέρει, θεωρεί πως… δεν απαιτείται πλέον ανασχηματισμός, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ στρουθοκαμηλισμού με δύο αναδιπλώσεις δηλώσεων στην ίδια συνέντευξη.
Ανέφερε όμως πως στη Φθιώτιδα γίνονται .. Έργα.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν τα ..απλήρωτα-φρακαρισμένα έργα της Νομαρχίας με την Εσωκομματική κόντρα στη Νέα Δημοκρατία και τον Ανασχηματισμό, ίσως μόνον ο κ. Χειμάρας μπορεί να μας εξηγήσει..
Ας μην αντιγράφουμε όμως άνανδρες επιθέσεις εναντίον Δημοσίων προσώπων και ας περιμένουμε να επιστρέψει ο κ. Νομάρχης μας φωτισμένος πίσω απ την Αγία Πετρούπολη και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

Ο Φθιωτός

Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρές καταγγελίες για προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ο Σύλλογος των «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ & ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΤΙΝΑΙΩΝ, ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ», με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ένα προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα στη Φθιώτιδα, στον δήμο Οπουντίων.

Η ανακοίνωση , μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Καταγγέλλουμε το έγκλημα κατά της ζωής και του περιβάλλοντος που σχεδιάζεται να εκτελεστεί στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Οπουντίων.

Είναι η ατομική βόμβα που ονομάζεται «Ζώνη Βιομηχανικής και Βιοτεχνικής Ανάπτυξης» με δυνατότητα δόμησης στο 1 στρέμμα.
Αυτή η βόμβα με 1.000 βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις τοποθετείται μόλις 500 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή του Μαρτίνου σε μια τεράστια έκταση –επτά με δέκα φορές μεγαλύτερη από το Μαρτίνο –προτείνεται από το ΓΠΣ ( Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) να γίνει ο «Νέος Ωροπός –Οινόφυτα».
Να μετακομίσουν ουσιαστικά οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις από τη Βοιωτία στη Φθιώτιδα μαζί με το καταστροφικό τους έργο που συντελείται με πολλαπλές παρατυπίες ως προς τη διαχείριση των ρύπων και των χημικών αποβλήτων.
Αυτό το σχέδιο θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο στην υγεία των κατοίκων όσο και στο περιβάλλον, εφόσον θα επιτρέπονται βιομηχανίες και βιοτεχνίες «μέσης όχλησης», που σημαίνει επεξεργασία παρασκευαζομένων προϊόντων με χημικές και τοξικές ουσίες... ...ποιος θα ελέγχει και θα εμποδίσει τους επιχειρηματίες να ρυπαίνουν και να μολύνουν το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε ?
Μήπως όλα αυτά τα χρόνια ανάγκασε κανείς την Λάρκο να λάβει τα μέτρα προστασίας (Φίλτρα κτλ) να μην ρυπαίνει ατμόσφαιρα, θάλασσες και ακτές , να δενδροφυτεύσει 10.000 στρέμματα όπως είχε υποχρέωση να κάνει ως αντάλλαγμα για τις τεράστιες Δασικές εκτάσεις που της έχουν παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο (αλα Βατοπέδι) ?
Ας μην παίζουμε με τις λέξεις όταν κινδυνεύει η ζωή , όταν υποθηκεύεται ο μέλλον των παιδιών μας......

ΕΓΚΛΗΜΑ Νο 2 - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ...ή ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ;
Στη θέση ΚΟΚΚΙΝΗ , στη περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ επιτρέπονται βάση του υπό έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου , λατομεία, μεταλλεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις......

ΕΓΚΛΗΜΑ Νο 3 - ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Και εδώ το παράδοξο είναι ότι ενώ εντός των αρχαιολογικών χώρων απαγορεύεται η δημιουργία κτισμάτων, χώρων αποθήκευσης , η βαθειά άροση κτλ παραδόξως επιτρέπεται η εξόρυξη , η βιομηχανική δραστηριότητα και η μεταποίηση......

ΕΓKΛΗΜΑ ΝΟ 4 – ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ & ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Στην Ζώνη Μικτών Χρήσεων βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου (πράσινο ανοιχτό χρώμα) Με την ρύθμιση αυτή Επιτρέπονται παντού οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι ανεμογενήτριες. !!
Κανένα όφελος δεν έχει η τοπική κοινωνία από τις οχλούσες αυτές δράσεις......επειδή με όλη αυτή την Βρωμιά που συσσωρεύεται στον Δήμο μάλλον θα έρθει και ο ΧΥΤΑ για να ολοκληρωθεί το έργο της μετατροπής του Δήμου σε Σκουπιδότοπο..."
Διαβάστε εδώ, ολόκληρη την ανακοίνωση-καταγγελία

Από lamianews.gr

Διαβάστε περισσότερα...

28 Σεπτεμβρίου 2008

Λουτρά Κονιαβίτη (2)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από προφορικές καταγγελίες λουόμενων των λουτρών

Συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα τα λουτρά Κονιαβίτη για τους λουόμενους(!!)

Για να το πάρουμε από την αρχή.

Περί τα μέσα Ιουνίου μετά από προφορικές καταγγελίες λουόμενου των λουτρών διαπιστώσαμε και εμείς με την σειρά μας , ιδίοις όμμασι , ότι τα μεταλλικά σκαλοπάτια είχαν σαπίσει και είχαν γεμίσει τρύπες ικανές να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα σε όλους τους λουόμενου που τα χρησιμοποιούν για να μπουν στα λουτρά.

Αναδείξαμε το θέμα με την ανάρτηση του Blog «Λουτρά Κονιαβίτη» στις 16/6 .

Οι αρμόδιοι ανταποκρίθηκαν και αντικατέστησαν τα επικίνδυνα μεταλλικά σκαλοπάτια με ξύλινα (σωστά νομίζουμε και εμείς) αλλά με το που πάς να κατέβεις τα σκαλοπάτια χάνεις τον κόσμο από το γλίστρημα.

Είναι τόσο λεία τα σκαλοπάτια που τοποθετήθηκαν που πρέπει να είσαι τουλάχιστον ζογκλέρ για να τα κατέβεις τελικά.
Αν είναι κάποιος άλλος μέσα , την ώρα που μπαίνεις , και σε προειδοποιήσει πάει καλά την γλιτώνεις την τούμπα , διαφορετικά άστα.

Επίσης κάθε φορά που βρέχει οι αριστερές πισίνες γεμίζουν λάσπη.

(Η διαφορά με τις διπλανές είναι ξεκάθαρη )










Τόσοι μηχανικοί , παραμηχανικοί , ηλεκτρολόγοι , τελώνες , φαρισαίοι
(όλοι αρμόδιοι) στον δήμο κανένα δεν ασχολείται ??
Ένας δεν μπορεί να λύσει λίγο αυτά τα πολύ μικρά προβλήματα?

Τι στο καλό μόνο εμείς έχουμε αυτιά και ακούμε στα καφενεία τι λένε τα γερόντια δίπλα μας?
Κωφεύετε αγαπητοί αρμόδιοι η ποιείτε τη νήσσαν ?

Διαβάστε περισσότερα...

26 Σεπτεμβρίου 2008

Σήμερα 26/9 η εφημερίδα «Ελεύθερος» γράφει για τα Καμένα Βούρλα!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Η καθημερινή εφημερίδα, «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», η στήλη

"Από δήμο σε δήμο" αυτή την Παρασκευή 26/9 είναι αφιερωμένη στον δήμο των Καμένων Βούρλων.


Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» συνάντησε τον Δήμαρχο κ. Μάκη Αντωνίου, στη φημισμένη λουτρόπολη. Ο πρώτος πολίτης των Καμένων Βούρλων μιλώντας για την φήμη και την τουριστική αξία του δήμου, λέει:

«Το τουριστικό προϊόν, που εξυπηρετεί η πόλη μας, κατά 90% αποτελείται από Έλληνες, το υπόλοιπο 10% αποτελείται από ξένα γκρουπ.


Σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, εναλλακτικές δραστηριότητες όπως καθημερινές εκδρομές στα Λιχαδονήσια - ορειβατικά μονοπάτια - σπήλαια -επισκέψεις στο μοναστήρι

Μεταμόρφωση του Σωτήρος του 11ου αιώνα που είναι και το παλαιότερο μοναστήρι της Φθιώτιδας είναι όσα κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες .

Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει πραγματικά το συνδυασμό, ευχάριστης διαμονής (ιαματικά - θάλασσα - βουνό) και διασκέδασης που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ο δήμος μας».

Η συνέχεια στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»......
Πηγή:lamianiews.blogspot.gr

Ιδού και το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας την 26/9.

Διαβάστε περισσότερα...

24 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Παυλόπουλος τα λέει στην ΚΕΔΚΕ και η ΚΕΔΚΕ στον Αλογοσκούφη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΕΝΑΡΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Σχετικά με τον «Καποδίστρια», ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι ο ορίζοντας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ είναι εκείνος ο οποίος θα καθορίσει τα επόμενα βήματα των συνεννοήσεων για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Διαβάστε παρακάτω την ενημερωτική επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΚΕ προς τις ΤΕΔΚ για την σχετική απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από την επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη.


Και εδώ η επιστολή από τον Κακλαμάνη προς τον Αλογοσκούφη

Διαβάστε περισσότερα...

23 Σεπτεμβρίου 2008

Τοπικό Πραξικόπημα στο Δήμο Καμένων Βούρλων !!!!!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τοπικό Πραξικόπημα έγινε την Δευτέρα 22-9-2008 μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο των Καμένων Βούρλων με θέμα την διεξαγωγή ή όχι Τοπικού Δημοψηφίσματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων μετά από πρόταση 26 Δημοτών των Καμένων Βούρλων
με πρωταγωνιστές και πρωταίτιους την Συμπολίτευση , και τον κύριο Κεφάλα από την Αντιπολίτευση.

Το βάρος της Αντιπολίτευσης σήκωσε ο Γκόλφης Ξυδιάς με τους Αναστασίου, Ανδρέου και Γρυλάκη που τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του Τοπικού Δημοψηφίσματος , αλλά παρά τις αξιόλογες προσπάθειες που έκαναν δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την πραξικοπηματική αυτή ενέργεια της οποίας συνεργός ήταν και ο πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κεφάλας.

Ο κ. Κεφάλας συμμάχησε με τον αιώνιο αντίπαλό του ???
(κολλητό φίλο του!!! ) κ. Αντωνίου.

Νομίζουν ότι όπως κοροϊδέψανε τον λαό των Καμένων Βούρλων στις προηγούμενες εκλογές στήνοντας σικέ κάλπες μπορεί να το ξαναπετύχουν.
Δυστυχώς όμως για αυτούς ο Κόσμος τους πήρε είδηση και θα τους στείλει εκεί που τους αρμόζει.

Ήταν πολύ σωστή η τοποθέτηση του Γκόλφη Ξυδιά να προηγηθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα της συζήτησης της διεξαγωγής του Τοπικού Δημοψηφίσματος και να ακολουθήσει η συζήτηση για την Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Σωστή ήταν και η παρέμβαση και η τοποθέτηση Δημοτών των Καμένων Βούρλων, όπως και του πρώην Δημάρχου κ. Έξαρχου, του κ. Μπαλτά, του κ. Γερασίμου και του κ Μακρυνίτσα.

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος των 26 Πολιτών για την διεξαγωγή του Τοπικού Δημοψηφίσματος ήταν ότι πρόκειται για Εθνικό Θέμα (???).

Για να απορρίψει το θέμα του Τοπικού Δημοψηφίσματος η συμπολίτευση ως Εθνικό Θέμα , έπρεπε να είχε η συμπολίτευση επίσημη γνωμάτευση από το Υπουργείο Εσωτερικών , πράγμα που δεν είχε γίνει.

Προσωπικές ερμηνείες του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων από τον Δήμαρχο κ. Αντωνίου και τον Πρόεδρο του Δημοτρικού Συμβουλίου κ. Τρίγκα Ηλ. υπήρξαν ως συνήθως (άστοχες)!!!

Το πόσο βλακώδες είναι το επιχείρημα για Εθνικό Θέμα ( εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία έχουμε?) φαίνεται με το ότι, από την μια βάζουν 11 συμβούλους να ψηφίσουν αν συμφωνούν με τη συνένωση ή όχι δυο όμορων Δήμων του Μώλου και του Αγίου Κωνσταντίνου με τον Δήμο Καμένων Βούρλων ( εδώ δεν τίθεται Εθνικό Θέμα ???)
Ενώ με το Τοπικό Δημοψήφισμα αν αποφασίσουν 1000 και πλέον Δημότες για το ίδιο θέμα , τίθεται κατά την Νομολογία Αντωνίου - Τρίγκα Εθνικό Θέμα .

Έλεος η βλακεία έχει και τα όρια της !!!!

Σήμερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έπεσαν οι μάσκες, οι άνθρωποι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο όλοι, και αυτοί που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και αυτοί που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε είναι στη συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση δεν τους ενώνει καμιά Ιδεολογία αλλά τα κοινά τους συμφέροντα και το χρήμα.

Πρέπει οι κύριοι αυτοί να γνωρίζουν , ότι σε αυτή τη ζωή εδώ κρίνονται, και επίσης να ξέρουν ότι κατέλυσαν την λειτουργία της Δημοκρατίας και θα τους βρίζουν ες αεί και τα δισέγγονά μας για αυτή την Πραξικοπηματική τους ενέργεια.

Στο άρθρο 216 παράγραφο 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ο νομοθέτης αναφέρει :
Τοπικό Δημοψήφισμα διεξάγεται, επίσης , μετά από αίτηση του 1/3 των Δημοτών για την ένωση Δήμων και Κοινοτήτων σύμφωνα με το άρθρο 3 καθώς και μετά από αίτηση του ενός τρίτου (1/3) των εκλογέων του τοπικού διαμερίσματος για την προσάρτηση τοπικού διαμερίσματος σε άλλο δήμο ή Κοινότητα.

Στην αίτηση αναγράφεται το υπό ψηφοφορία θέμα και τίθενται οι υπογραφές των Δημοτών.

Αν από αύριο οι Δημότες των Καμένων Βούρλων συγκεντρώσουν το 1/3 των υπογραφών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και προχωρήσουν σε τοπικό δημοψήφισμα ποιος θα τους εμποδίσει , προφανώς κανείς .
Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις παίρνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων που δεν πρέπει να έχουν καμία ισχύ.

Ο νομοθέτης το αναφέρει ρητά στην παράγραφο 3 ότι δεν απαγορεύει το Τοπικό Δημοψήφισμα όταν πρόκειται για την ένωση ή μη Δήμων και Κοινοτήτων.

Δεν αναφέρει ο νομοθέτης πουθενά να απαγορεύεται το Τοπικό Δημοψήφισμα.

Αντίθετα ο νομοθέτης αναφέρει επίσης ρητά στην παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου 216 σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί Τοπικό Δημοψήφισμα.

Πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι οποία τεχνάσματα και αν επιχειρήσουν ότι και αν σκαρφιστούν θα πέσουν στο κενό γιατί έχουν απέναντί τους Δημότες των Καμένων Βούρλων !!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί συμπολίτες

Επιστολή αναγνώστη

Διαβάστε περισσότερα...

21 Σεπτεμβρίου 2008

Απόφαση με σχετική πλειοψηφία 11 Δημοτικών Συμβούλων Ή Τοπικό Δημοψήφισμα , για τη συνένωση ή όχι με άλλους όμορους Δήμους ???

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Την ώρα που οι όμοροι Δήμοι των Καμένων Βούρλων Δήμος Μώλου και Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου έχουν πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θέλουν τη συνένωση με το Δήμο Καμένων Βούρλων , έρχεται αύριο προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η πρόταση των 26 Πολιτών για Τοπικό Δημοψήφισμα. (δεξιά σας είναι πρόσκληση, click για μεγέθυνση)



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πρόταση του Δημάρχου κ. Αντωνίου είναι σύμφωνη με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μιλάει για την συνένωση του Δήμου Μώλου , Δήμου Καμένων Βούρλων και Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου με την προϋπόθεση ότι η έδρα του Δήμου θα είναι τα Καμένα Βούρλα.

Για δε την ονομασία προτείνει τρία ονόματα Δήμος Θερμοπυλών , Δήμος Θρονίου , Δήμος Επικνημιδίων Λοκρών.(εδώ το επίμαχο κομμάτι, click για μεγέθυνση)

Η αντιπολίτευση δεν έχει ενιαία πρόταση απ` ότι φαίνεται.
Ο κ. Κεφάλας μιλάει και αυτός για συνένωση Μώλου , Αγίου Κωνσταντίνου , Αρκίτσας, Αγίου Γεωργίου Ευβοίας και Καμένων Βούρλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και άλλη πρόταση από άλλους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης.

Για το δημοψήφισμα απ` ότι φαίνεται ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου επειδή είναι πολύ Δημοκρατικός θα αφήσει τους συμβούλους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση ( Δηλαδή ότι σας έχω πει : ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ !!! )


Διαβάστε περισσότερα...

18 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν πάει άλλο με την βρόμα από τους βόθρους στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Φτάνει πια !! νισάφι !!!

Βρομοκοπάει το χωριό από άκρη σε άκρη.
Μα τι στο καλό, όλα τα βοθρολύματα στην θάλασσα τα ρίχνουν τα μαγαζιά ήθελα να ξέρω??? Εμ τα μαγαζιά την κάνουν την ζημιά τι νομίζετε?
Είναι και τα βοθραντζίδικα τα φορτηγά που αδειάζουν στην θάλασσα
(δεν είναι πλάκα αυτό) κάποιοι ξέρουν και δεν μιλάνε γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά και ασκούνται πιέσεις.

Ήθελα να ξέρω κανένας δεν έχει φιλότιμο?? δεν αντιδρά κανένας ρε εσείς??

Δεν σας μυρίζει στα Αντλιοστάσια, και στα Πλατανέικα και στο Μουράγιο?
Δεν σας μυρίζει στην Εκκλησία? Δεν σας μυρίζει βοθρίλα εσάς στην πλαζ?
Δεν σας μυρίζει βόθρος στον δρόμο που είναι το ΝΕΟΝ και το ΑΤΡΙΟΝ?
Στις ταβέρνες στον Γλάρο? Στο ρέμα πίσω από το λιμάνι?
Μεταξύ του Λέτα & Ακροπόλ? Στο ποτάμι πάνω από το λιμάνι?

Τόσο υψηλή μύτη (μάλλον βουλωμένη) έχετε κύριοι αρμόδιοι???

Προκαλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν μετρήσεις στην θάλασσα σε τρεις συγκεκριμένες περιοχές.
Στις ταβέρνες στον Γλάρο , στην Πλάζ και στα Πλατανέικα .

Στην συνέχεια , τα αποτελέσματα , επίσημα να βγουν στην δημοσιότητα για να δουν όλοι πως το κοινό μυστικό που έχουμε καλά κρυμμένο, μυρίζει έντονα αλλα και είναι μετρήσιμο στα εργαστηριακά αποτελέσματα !!!!

Ντροπή σας !!!!

Και μην βγουν πάλι μερικοί και πουν ότι δυσφημίζονται τα Καμένα Βούρλα,
αφού βρομάει??!! … δεν βρομάει σε σας ρε παιδιά?? τι να κάνουμε τώρα?

Πάντως δεν είναι δικιά μου δουλειά να αναζητήσω και να αποδώσω ευθύνες τελικά,
ούτε να απαγγείλω κατηγορίες.
Αυτή είναι δουλειά των τοπικών αρχόντων , του εισαγγελέα και των ΜΜΕ.

Ένας αγανακτισμένος αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερα...

17 Σεπτεμβρίου 2008

Σκανδαλώδες πρακτικό του ΦΟΔΣΑ για τον ΧΥΤΑ στην Λοκρίδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή Αναγνώστη

Δείτε συμπολίτες πόσο υπεύθυνα λειτουργεί ο ΦΟΣΔΑ.
Ούτε καν αριθμό δεν έχει το πρακτικό τι στιγμή που προτείνονται από τους Δημάρχους της Λοκρίδας τρείς θέσεις για τα ΧΥΤΑ.

Δεν αναφέρει καν ποιες είναι αυτές οι θέσεις !!!
Ούτε υπάρχει κάποια αιτιολογία πως για το πώς επιλέγηκαν αυτές οι τρείς άγνωστες θέσεις.
Έτσι σέβονται οι Δήμαρχοι της Λοκρίδας τους δημότες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν τους κτηματομεσίτες και να βγάλουν
κάνα Ευρώ.

Θαυμάστε τους !!!


Σχολιασμός του Blog

Πληροφορίες λένε ότι αν ρίξουμε μια ματιά στα πρακτικά του ΦΟΔΣΑ (στους αριθμούς πρωτοκόλλου συγκεκριμένα σε σχέση με τις ημερομηνίες) και στην συνέχεια προσπαθήσουμε να ταιριάξουμε και αυτό που δημοσιεύουμε κάτι δεν πάει καλά…..

Όποιος κατάλαβε … κατάλαβε

Διαβάστε περισσότερα...

16 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ζητούν Τοπικό Δημοψήφισμα για το Καποδίστρια ΙΙ (II)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Η πρόταση των 26 δημοτών των Καμένων Βούρλων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την διενέργεια Τοπικού Δημοψηφίσματος, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σέντρα
στις 11-9-2008.

Το θέμα δεν πρόλαβε να μπει σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση ,
ευελπιστούμε να μπει στη ημερήσια διάταξη προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα...

14 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 0 – 1

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο δημοτικό συμβούλιο της 12/9 , που συζητήθηκαν αρκετά σοβαρά πράγματα , ένα εκ των οποίων ήταν και η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ , έφαγε γκολ ο Μάκης από την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, μετά από καταιγιστικές ερωτήσεις για τις ανακρίβειες που πρόσφατα ελέχθησαν από τον Δήμαρχο σε σχέση με την εξουσιοδότηση που μόνος του πήρε ως προς τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση τοποθεσίας εγκατάστασης ΧΥΤΑ , καθώς και η αδυναμία του να υποδείξει στο δημοτικό συμβούλιο τις τρεις τοποθεσίες εντός των ορίων του Δήμου Καμένων Βούρλων, που είχε προτείνει στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ βάση πρακτικών,
ο Μάκης δεν απάντησε επί της ουσίας.

Κάποιες σπασμωδικές κινήσεις που έγιναν από την δημοτική αρχή, προσκομίζοντας έναν χάρτη από το πουθενά και ένα πρακτικό (το οποίο είναι υπό συζήτηση), έπεσαν στο κενό.

Από την αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν αρχικά ο κύριος Κεφάλας, που μάλλον ξύπνησε από τον επί μακρόν πολιτικό λήθαργο.
Το αντιπολιτευτικό όμως βάρος φάνηκε ότι το σήκωσε ο Κοντοπάνος, που είχε κάνει και το επίμαχο ερώτημα τον Ιούνιο για το ΧΥΤΑ. Η φράση του Κοντοπάνου δε ‘a priori’ , αναφερόμενος στην αυτοεξουσιοδότηση που μόνος του πήρε η Μάκης, άφησε εποχή.

Καταληκτικά, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για άλλη μια φορά, ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ στα όριο του δήμου Καμένων Βούρλων.
Ωστόσο, δεν δεσμεύθηκε αν θα γίνει η όχι πολύ κοντά στα σύνορα του δήμου, δηλαδή στον Δήμο Τιθορέας στα όρια με το Ρεγκίνι.
Αναρωτιέμαι τι λέει ο Δήμαρχος και οι δημότες της Τιθορέας σε αυτό το σημείο.

Ήταν από τα πιο πιεστικά και οργανωμένα δημοτικά συμβούλια της τελευταίας διετίας από το σύνολο της αντιπολίτευσης απέναντι στην δημοτική αρχή.

Διαβάστε περισσότερα...

11 Σεπτεμβρίου 2008

«Εθνική υπόθεση» το μέλλον των Καμ. Βούρλων λέει ο Δήμαρχος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αναδημοσίευση από LamiaNews.gr

aπό αναγνώστη

Αγωνιώδη προσπάθεια να ξεφύγει από το δόκανο που έχουν στήσει 26 κάτοικοι των Καμένων Βούρλων καταβάλλει ο δήμαρχος κ. Μάκης Αντωνίου που σε δηλώσεις του πριν λίγο στο STAR χαρακτήρισε το θέμα της συγκρότησης του νέου δήμου της περιοχής στο πλαίσιο του επικείμενο Καποδίστρια ως «εθνικό θέμα».

Επιχειρώντας να ξεφύγει από το αδιέξοδο - και με την ανοχή του φιλικού περιβάλλοντος- προκάλεσε δική του νομολογία.
Προσδιόρισε το θέμα της συγκρότησης του νέου δήμου Καμένων Βούρλων ή ισότιμο με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό την αμυντική διάταξη και άλλα παρόμοια τέτοια θέματα που χαρακτηρίζονται εθνικά θέματα.

Ακόμη και την συνταγματική πρόβλεψη για αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης στις «τοπικές υποθέσεις» αποποιήθηκε εκποιώντας φτηνά κάθε αυτοδιοικητική έννοια.
Ωστόσο έδειξε ότι δεν έχει αντιληφθεί το αίτημα των κατοίκων.

Το αίτημα των κατοίκων είναι υποχρεωτικό να εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι επίσης υποχρεωτικό από τον κώδικα να υπάρξει απάντηση.
Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι λοιπόν η «περίσσειας ελαφρότητας» απόψεις του κ. Δημάρχου θα κριθούν στην αντοχή τους…

Εκεί λοιπόν θα κληθεί ο κ. δήμαρχος να αποδείξει ότι το θέμα της συγκρότησης του νέου δήμου των Καμένων Βούρλων είναι ισότιμο και όμοιο με τα παραπάνω εθνικά θέματα.

Συγχρόνως για πρώτη φορά ο κ. Αντωνίου είπε τη μισή αλήθεια.
Ότι πήρε εντολή από το φορέα για εξεύρεση χώρου ΧΥΤΑ στο δήμο του την ώρα που μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είχε αρνηθεί.
Απέφυγε όμως να αναφερθεί στα ιδιοκτησία τα θέματα της συγκεκριμένης έκτασης όπως επίσης απέφυγε να αναφερθεί στο υψηλό τίμημα που προσπαθούσε να εξασφαλίσει για την εξαγορά της έκτασης.

Διαβάστε περισσότερα...

09 Σεπτεμβρίου 2008

Όχι μόνο μας είπε ψέματα ο Δήμαρχος αλλά πήρε και εξουσιοδότηση από τον ΦΟΔΣΑ για να κάνει τον ΧΥΤΑ Λοκρίδας στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μας χρώσταγαν μας κλέψαν και το βόδι.

Οι ανακρίβειες που προκύπτουν στα λεγόμενα του Μάκη είναι γεγονός.

Μετά από φημολογίες και σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Μάκης ετοιμάζει ΧΥΤΑ στα όρια του Δήμου Καμένων Βούρλων, ο Νίκος Κοντοπάνος δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κατέθεσε ευθεία ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 21/7/2008 αν και κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, αν δηλαδή ο Δήμαρχος έχει σκοπό να κάνει τον ΧΥΤΑ στα Καμένα Βούρλα.

Η απάντηση (για την ακρίβεια η επίθεση που έκανε ο Δήμαρχος ήταν σφοδρή) λέγοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και τα δημοσιεύματα και οι φήμες είναι ψευδείς.

Έλα όμως που από το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου το ΦΟΔΣΑ της 25/6/2008 προκύπτει ότι ο Δήμαρχος μας έχει σκοπό τελικά να κάνει ΧΥΤΑ , έχει βρει και το που , ζήτησε και πήρε τελικά και εξουσιοδότηση για την διαπραγμάτευση.

Προκύπτει ή δεν προκύπτει ότι κάποιος λέει ψέματα?

Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ‘σέντρα’ το επίμαχο άρθρο, όπως και το πρακτικό του ΦΟΔΣΑ έτσι ώστε τα συμπεράσματα να τα βγάλετε μόνοι σας.

Από 'σέντρα'

Μια απαντηση στον Δημαρχο Καμ. Βουρλων

κ. Δήμαρχε, προτείνατε, πήρατε εξουσιοδότηση για ΧΥΤΑ
και … αναδιπλωθήκατε από τις αντιδράσεις των δημοτών σας

Ιδιαίτερα ταπεινά είναι τα ελατήρια του δημάρχου Καμένων Βούρλων
όταν προσπαθεί μπροστά στο μέγεθος των εξελίξεων να μετακινήσει
τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα.
Μάλιστα δεν δίστασε να αξιολογήσει με ποταπό τρόπο το ίδιο το ρεπορτάζ
της "σ" σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος ήταν κομιστής πρότασης στο τέλος Ιουνίου για συγκεκριμένη περιοχή στο δήμο του.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσπάθεια τραγικής αναδίπλωσης αλλά και συγχρόνως μια προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών.
Η αναδίπλωση του δημάρχου μπροστά στην ένταση των αντιδράσεων αλλά κυρίως η άρνηση των κρατικών φορέων να πειθαρχήσουν στα δικά τους σχέδια επέβαλε μια συνολική αναδίπλωση γύρω από το συγκεκριμένο
θέμα, ενώ στη συνέχεια κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια για να σβήσει
τα ίχνη του.

Έτσι όταν στο δημοτικό συμβούλιο των Καμένων Βούρλων ρωτήθηκε
από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων για την πιθανότητα ύπαρξης
του συγκεκριμένου θέματος και μάλιστα με ιδιαίτερη αναφορά στα ρεπορτάζ
και τα σχόλια της "σ" ο ίδιος ο κ. δήμαρχος επιτέθηκε στην "σ" χαρακτηρίζοντας ανακριβή τα ρεπορτάζ και κατασκευασμένες τις αποκαλύψεις.

Όμως το πρακτικό του φορέα έτσι όπως έχει καταρτιστεί για τη συνεδρίαση
της 25ης Ιουνίου στο δημαρχείο της Αταλάντης με μοναδικό θέμα την εξουσιοδότηση εξεύρεσης γης εγκατάστασης του ΧΥΤΑ.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα συνεδρίαση μπροστά στην πίεση των ίδιων
των προβλημάτων. Όπως αποτυπώνεται μέσα στο πρακτικό ο ίδιος ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων κατέθεσε πρόταση για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ.

Μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε " έχει εξευρεθεί έκταση 100 στρεμμάτων
περίπου στα όρια του δήμου Καμένων Βούρλων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ…".
Έτσι περιγράφει την θέληση των κατοίκων ο ίδιος ο κ. δήμαρχος που
κατέθεσε την πρόταση ζητώντας συγχρόνως εξουσιοδότηση
από το φορέα.
"Ως εκ τούτου θα χρειαστεί να δοθεί η απαραίτητη εξουσιοδότηση
στο δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου Σεραφείμ να διαπραγματευτεί
την αγορά της συγκεκριμένης γηπεδικής έκτασης…" όπως χαρακτηριστικά
αναφέρεται στον κείμενο του πρακτικού.

Με απλά λόγια ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων εντόπισε κάποια έκταση
και ζήτησε από τον φορέα εξουσιοδότηση να την διαπραγματευτεί.

Δηλαδή έθεσε τον εαυτό του μεσίτη ανάμεσα στους φερόμενους
ως ιδιοκτήτες για τον φορέα, έχοντας λίγο-πολύ εξασφαλισμένη
την διάθεση των κατοίκων τους οποίους υποτίθεται πως εκφράζει
ως δήμαρχος.
Αλήθεια τι παραπάνω υπήρχε στο ρεπορτάζ της "σ" που έκανε
τον κ. δήμαρχο να επιτεθεί λάβρος εναντίον της εφημερίδας;

Πάντως το διοικητικό συμβούλιο του φορέα "ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί
ειδική εξουσιοδότηση στο δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου Σεραφείμ
να διαπραγματευτεί την εξεύρεση και αγορά συγκεκριμένης γηπεδικής έκτασης κατάλληλης για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ" όπως καταγράφεται στο συγκεκριμένο πρακτικό.

Εκείνα που δεν καταγράφονται στο συγκεκριμένο πρακτικό του φορέα είναι
οι διαπραγματεύσεις, οι προσπάθειες που έκανε ο ίδιος ο κ. δήμαρχος να πετύχει ισχυρή χρηματοδότηση από την πλευρά του κράτους.

Εκείνο που δεν καταγράφεται στο συγκεκριμένο πρακτικό είναι οι ιδιοκτήτες
της έκτασης και πολύ περισσότερο οι οικονομικές απαιτήσεις, οι οποίες
τρόμαξαν και τους πλέον αισιόδοξους, όταν αυτό μπήκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εκείνο όμως που τρομάζει όλους εμάς είναι ότι ένας δήμαρχος λειτουργεί κόντρα στη διάθεσή των πολιτών που εκπροσωπεί, κόντρα στις αποφάσεις των οργάνων, κόντρα στη λαϊκή θέληση, και όταν "συλλαμβάνεται" από την δημοσιογραφική έρευνα προσπαθεί να επιτεθεί με ψεύδη για να δικαιολογήσει
τον εαυτό του.

Είναι αυτονόητο ότι οι οβιδιακές μεταλλάξεις του ίσως και να αποτελούν στοιχείο επιστημονικής έρευνας, αλλά σίγουρα προδίδουν την ίδια την ποιότητα και σταθερότητα των θέσεων και απόψεων που εκφράζει
ή που μεταφέρει, τέλος πάντων, ο συγκεκριμένος αιρετός άρχοντας.
Αφιερώνουμε το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου του φορέα σε όλους
αυτούς τους ψευδολόγους "ευατούλιδες" της αυτοδιοίκησης, που μοναδικό
στόχο έχουν να προφυλάξουν το τομάρι τους όταν συλλαμβάνονται
"κλέπτοντας οπώρας".
Άλλωστε αυτή η εξέλιξη αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τη νέα
πρόταση που έκανε λόγο ο συγκεκριμένος δήμαρχος στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα για άλλη περιοχή που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων



Διαβάστε περισσότερα...

08 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ζητούν Τοπικό Δημοψήφισμα για το Καποδίστρια ΙΙ.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Προς το Blog Καμένα Βούρλα

Οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ζητούν
Τοπικό Δημοψήφισμα για το Καποδίστρια ΙΙ.


ΑΙΤΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ Καμένα Βούρλα 8-9-2008

Προς
Tον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΘΕΜΑ: Εισαγωγή προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμ. Βούρλων, της πρότασης μας για ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την ΣΥΝΕΝΩΣΗ ή ΟΧΙ του Δήμου Καμένων Βούρλων με άλλους Δήμους εν όψει της νέας Διοικητικής Αναδιάρθρωσης. Η πρόταση γίνεται βάσει του Άρθρου 215 παρ. 3 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Κύριοι,
Μέχρι σήμερα εν όψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης (Καποδίστριας ΙΙ) έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά σενάρια σχετικά με την συνένωση του δήμου μας με άλλους όμορους Δήμους.

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οποιαδήποτε διοικητική αλλαγή θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των οικισμών Καμένων Βούρλων, Καινούργιου, Ρεγκινίου και Καρυάς για τον επόμενο αιώνα.

Παρακαλούμε να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του άρθρου 215 παρ. 3 , και να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση βάσει του άρθρου 216
παρ. 1, 2 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για την διενέργεια ή όχι Τοπικού Δημοψηφίσματος.

Μέσω του Τοπικού Δημοψηφίσματος θα εκφραστούν οι επιλογές των Δημοτών για το πώς θέλουν τα όρια του Δήμου τους μέσα από το πνεύμα της πραγματικής Δημοκρατίας που πρεσβεύει ένα Δημοψήφισμα. Θεωρούμε ότι καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει το δικαίωμα και την εξουσιοδότηση να δεσμεύσει το Δήμο σε διάφορα σενάρια επί χάρτου, αλλά ούτε μπορεί να σηκώσει το βάρος κάποιας απόφασης που θα είναι καθοριστική για τις επόμενες γενεές.

Μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι Δημότες του σημερινού μας Δήμου και οι αποφάσεις τους πρέπει να στηριχθούν από την Δημοτική Αρχή και να γίνουν σεβαστές από την πολιτεία.

Οι Υπογράφοντες Δημότες Καμένων Βούρλων

1) Καραμανώλης Γεώργιος. 2) Τρίγκας Δ. Αθανάσιος. 3) Κουνούκλας Πέτρος. 4) Μακρυνίτσας Δημήτρης. 5) Τσάρας Παναγιώτης. 6) Πενταλιός Αλέξανδρος. 7) Έξαρχος Γεώργιος. 8) Κεφάλας Ευάγγελος. 9) Μακρυνίτσα Αργυρώ. 10) Φραγκούλης Γιάννης. 11) Γάκος Γιάννης. 12) Τρίγκας Θεμιστοκλής. 13) Μακρυνίτσα Ευμορφία. 14) Ανεστόπουλος Γιώργος. 15) Μπατσούρης Δημήτριος 16) Γερασίμου Δ. Παντελής. 17) Μπαούρδας Δήμος. 18) Κούκουνα Αναστασία. 19) Ηλιόπουλος Μιλτιάδης. 20) Ανεστόπουλος Κώστας. 21) Ανδρικόπουλος Ευστάθιος. 22) Ανάγνου Γιώργος. 23) Μπαλτάς Γιάννης. 24) Παπανικολάου Παρμενίων. 25) Υφαντής Δημήτριος. 26) Τσιτσιρίγκου Αργυρούλα

Διαβάστε περισσότερα...

07 Σεπτεμβρίου 2008

Δημοψήφισμα ζητούν οι δημότες στα Καμένα Βούρλα για τον Καποδίστρια 2

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οι δημότες στα Καμένα Βούρλα μαζεύουν υπογραφές και ζητάνε από τηνΔημοτική Αρχή να γίνει δημοψήφισμα για τον Καποδίστρια ΙΙ.

Το κείμενο που υπογράφθηκε από ικανό αριθμό δημοτών , επικαλείται σχετική νομολογία του κώδικα δήμων και κοινοτήτων η οποία προβλέπει τέτοιου τύπου διαδικασίες (όπως το δημοψήφισμα) για σοβαρά θέματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα η σχετική επιστολή η οποία θα κατατεθεί άμεσα, εκτός των άλλων εφιστά την προσοχή στον Δήμαρχο για το θέμα, διότι η συνένωση που πρόκειται να γίνει θα έχει επίδραση στον Δήμο Καμένων Βούρλων για έναν αιώνα !!!
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, κατά συνέπεια θα κάνουμε ψηφοφορία και ζωντανό γκάλοπ.



Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, θα το παρακολουθούμε στενά και θα σας ενημερώνουμε.
Προσεχώς θα δημοσιεύσουμε και την σχετική επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα...

05 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων ’ξαναχτυπά’ στο θέμα του ΧΥΤΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί συνδημότες

Μάθαμε, ότι έγινε συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ στις 4/9 στην Αταλάντη και συμμετείχε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κύριος Μάκης Αντωνίου καθώς και η δημοτική σύμβουλος κυρία Όλγα Αναγνωστοπούλου.

Εκτός των άλλων συζητήθηκε για ακόμα μια φορά το θέμα που αφορά την ανεύρεση χώρου για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, ΧΥΤΑ κατά το κοινώς λεγόμενο, χωματερή κατά την καθομιλούμενη.

Αν ακούσαμε καλά λοιπόν ο Μάκης πρότεινε για ακόμα μια φορά η χωματερή να γίνει σε περιοχή εντός του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Συγκεκριμένα αυτή την φορά ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει στην θέση Κοτρόνι , πάνω από το Ρεγγίνι , κοντά στο φαράγγι ’Φοντάνα’ προς το Μόδι.

Σε αυτό το σημείο έχω μια μικρή ερώτηση κύριοι
Ποιος εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κύριο Μάκη Αντωνίου να επιλέγει και να προτείνει περιοχές? Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου ?

Επίσης
Αναρωτιέμαι τι λένε οι δημότες του Ρεγγινίου για αυτό, όπως και αναρωτιέμαι τι λένε και πως τοποθετούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ποιο ειδικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Ρεγγινίου
Για τοποθετηθείτε κύριοι σας παρακαλώ γιατί οι δημότες που σας ψήφισαν (και μπορεί να μην σας ξαναψηφίσουν) θέλουν να ενημερωθούν, και να μην γίνεται πίσω από την πλάτη τους τίποτα, πόσο μάλλον κάτι τόσο σοβαρό όσο ο ΧΥΤΑ.

Από την άλλη μαθαίνουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας οργανώνονται και κινητοποιούνται προς αναζήτηση των πρακτικών της συνεδρίασης .

Οψόμεθα

Διαβάστε περισσότερα...

01 Σεπτεμβρίου 2008

Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί αναγνώστες.

Καταρχήν καλό Φθινόπωρο, για να μην πω καλό χειμώνα έτσι όπως τα πάει ο καιρός με βροχές, αέρηδες, πτώση θερμοκρασίας κλπ.
Τέλος λοιπόν η καλοκαιρινή άδεια , τέλος και το καλοκαίρι , τα κεφάλια μέσα κατά το κοινός λεγόμενο, και του χρόνου να είμαστε καλά.

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα , τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας για το καλοκαίρι του 2008 , και συγκεκριμένα θα μεταφέρω την δυσαρέσκεια όλων όσων άκουσα σχετικά με την ‘ποιότητα’ αλλά και την συχνότητα των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από την δημοτική αρχή.

Και πάμε στο δια ταύτα τώρα.
Από πληροφορίες που έχουμε, ο Δήμος Καμένων Βούρλων εισπράττει 1,50 euro το τρίμηνο σε κάθε λογαριασμό του νερού σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου με σκοπό να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου ΚΒ.

Συγκεκριμένα και μετά από πρόχειρους λογαριασμούς, από αυτό που προκύπτει από το παραπάνω χαράτσι, και αν συνυπολογίσουμε και άλλες επιχορηγήσεις από το υπουργείο πολιτισμού αλλά και άλλες πηγές πχ καρναβάλι κλπ το ποσό που μαζεύεται είναι διόλου ευκαταφρόνητο και είναι της τάξης των 50,000 euro.
Λογικά θα έπρεπε να υπάρξει και ποιοτική αλλά και ποσοτική αναβάθμιση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο αλλά το 2008.

Μήπως τα κονδύλια πρέπει να ενισχυθούν με την αρωγή ‘άλλων φορέων’ έτσι ώστε οι διαχειριστές και διοργανωτές να παρουσιάσουν ‘κάτι διαφορετικό’?
Τι λέει επ αυτού το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καμένων Βούρλων?
Και συγκεκριμένα τι λέει επ αυτού ο πρόεδρος φάντασμα κος Αντύπας και η έχουσα το γενικό πρόσταγμα κυρία Αναγνωστοπούλου?

Στην διάθεση του είχε κονδύλια ο Δήμος κύριοι,
διάθεση δεν είχε από ότι φαίνεται.

Ε όχι λοιπόν, ούτε αυτά που οργανώσατε ήταν αρκετά για τον κόσμο και τους παραθεριστές αλλά ούτε και κοστίζουν κύριοι οργανωτές τα διαθέσιμα κονδύλια σας.
Αναρωτιέμαι τι κάνουν ακριβώς οι υπεύθυνοι για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας ? ζουν στα Καμένα Βούρλα ? η αντίληψη τους τους επιτρέπει να κρίνουν το τι θέλει ο κόσμος?

Και εις ανώτερα

Διαβάστε περισσότερα...