04 Οκτωβρίου 2008

Πάνω από 400 τόνους βοθρολύματα κατέληξαν στην θάλασσα στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το συμβάν οφείλετε σε ατύχημα, και για την ακρίβεια σε βούλωμα των κεντρικών αγωγών λυμάτων του πρόσφατα εγκατεστημένου βιολογικού καθαρισμού, που μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για δυσοσμία αλλά και διαρροές ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προς αποκατάσταση.

Την Δευτέρα 29-9 λοιπόν στο ύψος του Ποσειδώνα και μετά την πίεση που ασκήθηκε από τον βουλωμένο αγωγό από την μία και από τα λύματα από την άλλη, εγέννετο ως δια μαγείας, σιντριβάνι σκουρόχρωμο, δύσοσμο και λίαν επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πετάχτηκαν στον αέρα τα καπάκια του κεντρικού δικτύου της αποχέτευσης, ενώ τα λύματα πήρανε τον δρόμο και μπαίνανε στις αυλές των σπιτιών ενώ τα περισσότερα κατέληγαν στους αγωγούς όμβριων,.
Να μην κινδυνολογήσουμε ιδιαίτερα για ηπατίτιδες και άλλες αρρώστιες από την ρύπανση που έγινε μιας και δεν είμαστε γιατροί αλλά όσο και να είναι κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου προς άπαντες.

Τα λύματα όπως ήταν αναμενόμενο κατέληξαν με φυσική ροή στην θάλασσα, ευτυχώς που έβρεχε αυτές τις ημέρες και ξεπλύθηκε αρκετά η περιοχή αλλιώς θα μύριζε για πολλές ημέρες.

Για δυο ημέρες και παραπάνω κράτησε το μαρτύριο και σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις διέρρεαν 100 με 150 κυβικά λύματα την ημέρα.

Δεν θα το κάναμε και τόσο μεγάλο θέμα, άλλωστε οφείλετε σε βουλωμένους αγωγούς από την μία, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου κινήθηκαν γρήγορα προς αποκατάσταση.

Το κάνουμε θέμα όμως για την πρόσφατη προμήθεια του αποφρακτικού οχήματος που έγινε από τον Δήμο Καμένων Βούρλων , και δεν είναι ικανό να ξεβουλώσει ούτε τον νιπτήρα του Δημαρχείου, ενώ από την άλλη κόστισε σε όλους μας ούτε λίγο ούτε πολύ 50.000 euro.
Ναι καλά διαβάσατε κόστισε πενήντα χιλιάδες κύριοι.

Το σαράβαλο λοιπόν που προμηθεύτηκε η Δήμος , το οποίο από ότι μάθαμε ούτε πινακίδες δεν μπορεί να πάρει από το υπουργείο, είναι μονίμως χαλασμένο.

Ποιος και πόσα άρπαξε ως μίζα για αυτό το μηχάνημα κύριοι του Δημαρχείου?

Χρειάστηκε να φωνάξουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι βοήθεια από άλλο Δήμο, όπου και υπήρξε ανταπόκριση , ήλθε ένα μεγάλο πορτοκαλί αποφρακτικό (το δικό μας είναι πράσινο)και ξεβούλωσε τους αγωγούς.

Τι να το κάνεις όμως, η ζημιά είχε γίνει.

Ας προσέχαμε αγαπητοί δημότες για άλλη μια φορά …

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε παιδιά, πως κάνετε έτσι, αυτή η είδηση είναι μπαγιάτικη.

Ο τίτλος της δημοσίευσης αυτής περιγράφει την καθημερινότητα από ιδρύσεως των Καμένων Βούρλων.
Που το βρίσκετε εσείς το νέο όταν λέτε ότι οι βόθροι καταλήγουν στην θάλασσα?.
Και θα περάσει πολύς καιρός για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση.

Προϋποθέτει να σταματήσουν την δραστηριότητα τους οι ιδιοκτήτες που έχουν τα βοθραντζίδικα (ξέρουμε όλοι τι εννοώ) , προϋποθέτει να ξηλωθούν όλες οι ύποπτες σωληνώσεις που συνδέουν βόθρους με την θάλασσα, προϋποθέτει τα μεγάλα ξενοδοχεία (βλέπε Γαλήνη) να πειθαρχήσουν και να συνδεθούν σωστά με τον βιολογικό, και τέλος προϋποθέτει να λειτουργεί σωστά ο βιολογικός αυτός καθ εαυτός..

Ανώνυμος είπε...

Γιά το αυτοκίνητο που αγόρασε ο Δήμος γιά αποφράξεις,υπάρχει τιμοκατάλογος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων-φορτηγών-μηχανημάτων έργων, όπου μπορείτε να το ελέγξετε αν η τιμή των 50.000 Ευρώ ειναι η ενδεδειγμένη.Αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την αυτή, τότε υπάρχουν περιθώρια να σκεφθεί κάποιος ότι μπορεί ο Δήμος να ήθελε να καλύφει-ξοφλήσει Ε Κ Ε Ι Ν Ο το μηχάνημα που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ιδιώτης χρησιμοποιήσει ,χωρίς την εμπρόθεσμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,καθαρίζοντας 7-8 φορές περίπου την παραλία και εξαφανίσθηκε,γιά να μην πω γιά την ιδιωτική //εταιρεία// καθαριότητας που εδώ είναι πολλά τα λεφτά.Από που αγοράσθηκε το αποφρακτικό χωρις εγγύηση και όποιος έκανε το //ΛΑΘΟΣ// ας πληρώσει.
Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα κονόμησε πάλι όπως δείχνουν τα πράγματα ο κολλητός των Δημάρχων Αντωνίου – Ψαθά και της ΝΕΦ κ. Κυρμανίδη . Ο κύριος για όλες τις δουλειές ο πασπαρτού κ. Βαργιανίτης Χρ. ο οποίος συμβαίνει να είναι και υπάλληλος της Περιφέρειας , που λόγω της κομματικής του ταυτότητος , που είναι πατεντάτος Νεοδημοκράτης από τα φάσκια του που λένε έχει πάρει από τον Περιφερειάρχη κ. Σκορδά το οκέϋ να παραλαμβάνει όποιο έργο θέλει και να κάνει ότι θέλει και να μην δίδει λογαριασμό σε κανένα.

Vargianitis@Adoniou-Psathas-Kirmanidis.Skordas

kamena voyrla blogger είπε...

Επειδή ακούγονται πολλά και κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι το Blog δυσφημεί τον τόπο, θα καταθέσω και εγώ , από την δικιά μου οπτική γωνία τα γεγονότα.

Κακό στον τόπο κύριοι δεν κάνει κανένα Blog , καμία εφημερίδα και κανένα ΜΜΕ.

Κακό στον τόπο κάνετε εσείς.

Πρέπει επιτέλους να βάλετε μυαλό και σε κάθε κίνηση σας να έχετε ως στόχο το καλό του τόπου.
Για αυτό άλλωστε ζητήσατε και πήρατε τελικά την ψήφο μας, για να μας εκπροσωπείτε και να διοικείτε τον Δήμο σωστά , για το καλό της περιοχής και μόνο.

Και μην ξεχνιόμαστε, το πρόβλημα δεν το έχει αυτός που καταγράφει τα γεγονότα αλλά αυτός που τα δημιουργεί.

O Blogger

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παιδιά εκεί στα Καμένα Βούρλα, χαλαρώστε λίγο.

Τι νομίζετε? ότι έχετε τα πρωτεία με τα λύματα στην θάλασσα?
Για ρίξτε μια ματιά στο Google ψάχνοντας με την φράση
λύματα στην θάλασσα.

Σε άλλες περιοχές αυτό είναι το σύνηθες και σε εσάς που έγινε ατύχημα?
Πολύ κακό για το τίποτα.

kamena voyrla blogger είπε...

Ακούγεται στην πιάτσα, ότι οι κύριοι του Δημαρχείου, αμφισβητούν τον όγκο των λυμάτων που έπεσαν στην θάλασσα με το βούλωμα των αγωγών που προέκυψε.

Σας προκαλώ λοιπόν (εσάς κύριοι του Δημαρχείου) να απευθυνθείτε στον αρμόδιο φορέα διαχείρισης των λυμάτων των Καμένων Βούρλων (τον βιολογικό δηλαδή) και να του ζητήσετε τα στοιχεία αναλυτικά.

Πόσα δηλαδή λύματα δεχόταν καθημερινά τις προηγούμενες ημέρες και πόσα δέχθηκε τις δυο - τρεις ημέρες του προβλήματος?
Είναι υποχρεωμένοι οι κύριοι του βιολογικού να έχουν αυτά τα στοιχεία, (αν δεν απατώμαι υπάρχει και σχετική νομοθεσία) και δεν νομίζω να αρνηθούν να σας τα δώσουν.
Στην συνέχεια σας παρακαλώ – προκαλώ να τα δημοσιεύσετε στον πίνακα ανακοινώσεων της Δημαρχίας για να ενημερωθούν και οι δημότες επίσημα.

Φιλικά ο Blogger

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν γνωρίζετε το θέμα. Αφού γράφετε, ό,τι σας κατέβει. Αφού δεν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε τη δημοτική αρχή, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ αυτές τις συκοφαντίες και τις αθλιότητες?

Τον καθαρισμό και τη συντήρηση των αγωγών την θεωρείτε σκάνδαλο. Πως προκύπτει ότι 400 τόννοι βοθρολύματα κατέληξαν στη θάλασσα?

Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν βλάπτει!

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση φίλε είναι ακριβώς από πάνω σου.

Βλέπεις, κάποιος πριν από εσένα , αλλά για όλους εμάς του υπόλοιπους που διαβάζουμε, φρόντισε να απαντήσει, πριν καν τοποθετηθείς.

Η μη σοβαρότητα και η μη υπευθυνότητα, ξέουμε όλοι μας από πού προέρχεται.

Για να μην γράψω για τους στρουθοκαμηλισμούς σας (το σας δεν είναι τυχαίο), για εσάς της συμπολίτευσης γράφω φίλοι μου, τοποθετούμαι χαλαρά υποδεικνύοντας απαντήσεις οι οποίες έχουν γραφτεί πριν καν διατυπώσετε τις ερωτήσεις.